Son Dakika haberi: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım oldu

Son Dakika haberi: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım oldu

22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gidecek olan AK Parti'de Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu. Son dakikada 1 saat öne alınan açıklamayı Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapacak. AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım, 4 dönem Ulaştırma Bakanlığı yapan tek isim olarak öne çıkmıştı.

4 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşme sonrası olağanüstü kongre kararı alınan AK Parti'de merakla beklenen isim açıklandı. 22 Mayıs'ta toplanacak olağanüstü kongrede AK Parti Genel Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu.

16-05/19/3138061.jpg

ÖMER ÇELİK RESMEN DUYURDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı.

Çelik'in konuşmasından satır başları...

19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bugünlerde hepimizin beraber yaşadığı bir süreç var, Türkiye Cumhuriyetimizin tehdit altında olduğu bir dönemde kahraman evlatlarımız şehit oluyorlar. Hepsini buradan yad ediyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Şehit ve gazi ailelerimize en içten duygularımızı iletiyoruz. Geçen gün Diyarbakır’da şehit olan vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.

16-05/19/3138055.jpg

AK Parti’nin bu genel merkezi tarihin seyredildiği değil, tarihin yazıldığı ve dünyanın siyasi tarihine katkı yapıldığı bir genel merkezdir. Bu kadro kurucu genel başkanımızın, liderimizin öncülüğünde ilerlemektedir. Buradan kendisine de saygılarımızı iletiyoruz. Cumhurbaşkanımızla AK Parti kadroları arasında nasıl bir ilişki var tartışmasını muhalefet partileri yürütüyorlar. Bu tartışmayı bitirmenin zamanı gelmiştir.

DÜNYA MARKASI BİR SİYASİ PARTİ

Sayın cumhurbaşkanımızla AK parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur dün olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır…AK Parti deyince dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz.

AK Parti deyince bir dünya markasından bahsediyoruz. Bu parti Türkiye siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük markası olduğunu teyit etti. Referans verilen bir organizasyon olmada da devam ediyor. AK Parti bizim tarihteki kutlu yürüyüşümüzün bu zaman dilimindeki en güçlü nefesidir. AK Parti herkesin kendisi için dayanak bulduğu, ışık bulduğu bir vizyonun adıdır.

16-05/19/573d9ce867b0a93244ee8bab.jpg

Milletimizi millet yapan dinamiklerimizin demlenmiş halidir. Dün yapılanlarla yarın yapılacaklar arasındaki en sağlam köprü olarak dimdik ayakta olmaya devam edecektir. AK Parti sadece bir siyasi partinin iktidara gelmesi için uğraşan bir kadronun partisi değildir. Tarihten bu yana devam eden bir yolun adıdır. Biz AK Parti’de siyaset yapanlar Allah’tan ve milletten başka kimseden talimat almayan bir kadroyuz.

DAVUTOĞLU'NA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ

Çeşitli aşamalardan geçtik, çeşitli aşamalarda bu kadro direndi. Ön sıralarda oturanlar değil, mahalle delegelerimiz, o seçimlerde adı sanı bilinmeden bu millet için koşturanlar bu başarının gerçek sahipleridir. Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz. Sayın başbakanımız aday olmayacaklarını açıkladılar. Kendilerine şimdiye kadar yaptıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurucu genel başkanımızın, liderimizin cumhurbaşkanı olmasından sonra kimin genel başkan olacağına dair bir temayül oluşmuştu. Bu temayül burada da uygulandı. İstişareler sonucunda bir tablo ortaya çıkmıştır. Çok değerli arkadaşımız Sayın Binali Yıldırım… Yıldırım ismi açıklanırken duygulandı.

ALLAH MAHCUP ETMESİN

Başarılarıyla bütün bakanlık hayatı boyunca, bu kadro ile birlikte yola çıkan ilk isimlerden biridir kendisi. Milletle beraber yürüyen, çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. AK Parti Genel Başkanlığı’na adaylığı çok büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Birlik, beraberlik içinde, yorulmayı bir utanç sayarak, tüm arkadaşlarım adına kendilerine hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin diyorum.

BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI

MEMLEKETİ ERZİNCAN HALAYLARLA KUTLADI

Binali Yıldırım'ın doğup büyüdüğü Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde ise vatandaşlar Yıldırım'ın başbakanlık adaylığını davullar eşliğinde halaylar çekerek kutluyor.

Refahiye'de vatandaşların astığı "Vurur yüze ifadesi Başbakan oldu bitanesi" pankartı da Binali Yıldırım'ın genel seçimlerde paylaştığı videoyu hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN