Son dakika haberi.... Van ve Siirt'ten kara haberler geldi, şehit ateşi 8 kente düştü

Son dakika haberi.... Van ve Siirt'ten kara haberler geldi, şehit ateşi 8 kente düştü

Son dakika haberi... Van ve Siirt'ten kara haberler geldi, şehit ateşi 9 kente düştü. Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit düşen 7 polisin kimlikleri belli oldu, şehit ateşi 6 ayrı kente düştü. Siirt'in Pervari ilçesi Doğan köyü bölgesinde de yürütülen terör operasyonları sırasında ağır yaralanan iki özel harekat polisi şehit oldu, şehadet haberleri ailelerine verildi.

Van ve Siirt'ten kara haberler geldi, şehit ateşi 8 kente düştü.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, insanlı keşif uçağının Van'da Artos Dağı'na çarpması sonucu şehit düşen emniyet mensupları için başsağlığı diledi.

Aktaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz 2020 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı insanlı keşif uçağımız Van'da Artos Dağı'na çarparak kırıma uğramış, kaza sonucu 7 kahraman arkadaşımız şehit olmuştur. Başımız sağ olsun."

Aktaş, ayrıca paylaşımında şehitlerin isim ve fotoğraflarına da yer verdi.

Şehitlerin isimleri şöyle:

"Pilot komiser Gökhun Mete Altunbaş, pilot komiser yardımcısı Samet Üstüner, komiser yardımcısı İrfan Aydoğan, komiser yardımcısı Semih Güzelay, uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin, polis memuru Onur Ramazan Bayram, polis memuru Burak Derya."

MANİSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Onur Ramazan Bayram'ın (30) Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Soğuksu Mahallesi'ndeki babaevine giden Kaymakam Abdullah Uçgun, acı haberi anne Semra ve baba Nail Bayram'a verdi.

Bayram ailesinin evi ile sokağa Türk bayrağı asıldı.

MANİSA VALİSİ'NDEN DE AÇIKLAMA

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden uçağın Artos Dağı'na çarpması sonucu Alaşehir nüfusuna kayıtlı polis memuru Onur Ramazan Bayram'ın şehit olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

KOMİSER YARDIMCISI ŞEHİT OLDU

Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın İzmir'in Torbalı ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehidin Ayrancılar Mahallesi'ndeki evine giden Kaymakam Ercan Öter, acı haberi baba Mustafa Güzelay'a verdi.

Güzelay ailesinin evine ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

ŞEHADET HABERİ HATAY'YA ULAŞTI

Siirt'in Pervari ilçesinde yürütülen terör operasyonunda şehit düşen Özel Harekat polisi Anıl Kemal Kurtul'un şehadet haberi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailesine ulaştırıldı.

Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askeri yetkililer, Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşayan anne Meryem ve baba Muhamet Kurtul'un evine giderek acı haberi verdi.

Şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehadet haberini alan yakınları da aileye taziyede bulundu.

ŞEHİT ATEŞİ SİVAS'A DA DÜŞTÜ

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan özel harekat polisi Muhammet Demir'in şehadet haberi Sivas'ta yaşayan ailesine ulaştırıldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Muhammet Demir'in şehadet haberini, Mevlana Mahallesi'nde yaşayan babası İbrahim ve annesi Dilber Demir'e verdi.

Şehidin babasının yaşadığı apartmana Türk bayrağı asıldı. Metanetini koruyan 5 çocuk babası İbrahim Demir, sözün bittiği yerde olunduğunu söyledi.

"ALLAH ONLARIN YURTLARINI VE YUVALARINI DAĞITSIN"

Teröre lanet okuyan Demir "Vatan için canım kurban olsun. Allah o lanetlerin başına bela ve musibet yağdırsın. Türkiye ve vatan düşmanı şerefsizler, vatanı ve milleti koruyan çocuklarımızı şehit ediyorlar. Yerin, göğün laneti onların tepesine yağsın. Allah onların yurtlarını ve yuvalarını dağıtsın" dedi.

ŞEHİDİN 2 YAŞINDA KIZI VARDI!

Öte yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, telefonla aradığı şehit babasına başsağlığı diledi.

Sivas Valisi Salih Ayhan ile diğer il protokolü de şehidin babaevine giderek aileye taziyelerini iletti. Şehidin Afra adında 2 yaşında kızı olduğu öğrenildi.

ŞEHİT HABERİ ANKARA'YA ULAŞTI

Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan uçuş teknisyeni polis memuru Mustafa Keskin'in (28) Keçiören ilçesi Atapark Mahallesi'nde ailesinin yaşadığı eve giden yetkililer, acı haberi verdi.

Keskin'in şehit olduğu haberini alan aile üyelerinden bazıları sinir krizi geçirdi.

Sağlık ekipleri, fenalaşan aile üyelerini ambulansa alarak müdahale etti. Keçiören Belediyesince eve Türk bayrakları asıldı, evin önüne taziye çadırı kuruldu.

1 YAŞINDA OĞLU VARDI

Mesleğe 2012'de giren Keskin'in, Büşra Keskin ile evli olduğu ve 1 yaşında Ali isminde çocuğu bulunduğu öğrenildi.

ANKARA'DA İKİNCİ ŞEHİT ACISI!

Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan Pilot Komiser Gökhun Mete Altunbaş'ın Altunbaş'ın (31) Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi'nde eşi Hilal Altunbaş ile yaşadığı eve giden yetkililer, acı haberi eşine verdi.

Şehadet haberinin ulaşmasının ardından eve Türk bayrakları asıldı.

Altunbaş ve kendisi de polis olan eşinin meslektaşları eve giderek taziyelerini iletti.

Mesleğe 2013'te giren Altunbaş'ın 1 yaşında Göktürk isminde çocuğunun bulunduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN