Son dakika: İstiklal Caddesi'nde patlama oldu | Beyoğlu haberleri

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde patlama oldu | Beyoğlu haberleri

İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Sivil ve resmi araç giriş çıkışı yasaklandı, Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunuyor. Patlama Balo sokakta Demirören AVM yakınlarında gerçekleşti. Patlamanın nedeni canlı bomba saldırısı olduğu 5 kişinin öldüğü 36 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor.

Türkiye Ankara Kızılay'daki alçak saldırıyı konuşurken İstanbul'un işlek caddelerinden Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Sabah saatlerinde bir alışveriş merkezinin önünde meydana gelen patlamada 5 kişi öldü, 36 kişi yaralandı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans olay sevk edildi.

Patlamayı erkek canlı bombanın gerçekleştirdiği bildirildi. İlk gelen bilgilere göre 5 ölü 36 yaralının olduğu bildirildi. Ölenlerden birinin canlı bomba oluduğu bildirildi. Olay yerine yaralıları almak için çok sayıda ambulans sevk edilidi.

16-03/19/foto.jpeg

İstiklal Caddesi'nde ilk belirlemelere göre, 5 kişinin ölümüne çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan patlama nedeniyle, çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı. Bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, İstiklal Caddesi de boydan boya kapatıldı. Caddede bulunan iş yerlerinin kepenkleri ise indirildi. Polis ekipleri anons geçerek vatandaşlardan İstiklal Caddesi'ni Tünel Meydanı'na kadar tahliye etmelerini istedi.

GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞET ANLARINI ANLATTI

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada, yaralılar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Alman Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemesi devam ediyor. Çalışmalara bir helikopter de destek veriyor.

PATLAMA SONRASI OLAY YERİ

16-03/19/olay-yeri.jpg

Olay yerinden ilk görüntü

Olay yeri inceleme ekipleri patlama noktasında incelemelerde bulunuyor.

ALMAN KONSOLOSLUĞU SALDIRI TEHDİDİ NEDENİYLE KAPATILMIŞTI

Almanya, İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul'daki Özel Alman Lisesi'nin bugün güvenlik nedeniyle kapatıldığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı..

İstanbul'daki temsilciliklerin 'olası bir saldırı tehdidi nedeniyle' kapatıldığı, İstanbul'daki Alman Lisesi'nin de bir günlüğüne tatil edildiği belirtilmişti.

İSTANBUL VALİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önündeki canlı bomba saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını belirtti. Şahin, saat 11.00 civarında İstiklal Caddesi üzerindeki Beyoğlu Kaymakamlığı binasının önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini söyledi.

Saldırıda canlı bombanın yanı sıra 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildiren Şahin, patlamada 3'ü ağır 20 kişinin yaralandığını kaydetti.

HÜKÜMETTEN DE İLK AÇIKLAMA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırısı hakkında konuştu: "Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terör karşısında kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız."

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

PATLAMAYLA İLGİLİ 5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki kaymakamlık binası önünde meydana gelen terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek. 

Öte yandan, Başsavcı Hadi Salihoğlu da saldırının meydana geldiği Beyoğlu Kaymakamlığı önüne gelerek, bilgi aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN