Son dakika! İstinaf'tan Canan Kaftancıoğlu kararı

Son dakika! İstinaf'tan Canan Kaftancıoğlu kararı

Son dakika haberi... İstinaf mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yıllar önce yaptığı paylaşımlar nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını usul ve yasaya uygun buldu. Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 hapis cezası verilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 'silahlı terör örgütü propagandası yapma', 'kamu görevlisine hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılamak', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamalarıyla İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar istinaf incelemesi sonucunda onandı.

23 HAZİRAN'IN YILDÖNÜMÜNE DENK GELDİ

İstinaf, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yaptığı paylaşımlar nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasını usul ve yasaya uygun buldu. Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı 23 Haziran seçimlerinin yıldönümüne denk gelen kararın Yargıtay yolu açık.

"AİHM'E KADAR GİDERİZ"

Kaftancıoğlu'nun avukatı Ergün Özer, kararla ilgili şu açıklamada bulundu: "Karar bize tebliğ edilmeden bir takım basın kanallarına servis edilmiş. Gerekçeli karar bizim elimize ulaşmadı. Geldiğinde gereğini yapacağız. Yasal süreç devam ediyor. Gerekçeli karar tebliğ edildikten sonra temyize gideceğiz. Ben bu kararın Yargıtay'dan bozulacağına inanıyorum. Oradan da bir şey çıkarsa AİHM'e kadar gideriz. Canan Kaftancıoğlu, karara şaşırmadı. Tahmin ettiğimiz bir karardı. Bu bir talimatla yapılan yargılama süreci."

NE OLMUŞTU?

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, 5 ayrı suçtan 17 yıla kadar yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, 6 Eylül'de İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü. Mahkeme, Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası vermişti.

Kaftancıoğlu'na örgüt propogandasından 1 yıl 6 ay, kamu görevlisine alenen hakaretten 1 yıl 6 ay 20 gün, Cumhurbaşkanına hakaretten 1 yıl 16 ay, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamaktan 1 yıl 8 ay, halkı kin ve düşmanlığa tahrikten 2 yıl 8 ay hapis cezası verilmişti.

Cezalara erteleme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanmamıştı. Mahkeme erteleme uygulanmamasına gerekçe olarak Canan Kaftancıoğlu'nun tutum ve davranışlarını, pişman olmamasını ve şiir okumasını göstermişti.

CANAN KAFTANCIOĞLU KİMDİR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN