Son dakika! Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı

Son dakika! Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı

Son dakika haberi... Lüks bir araçta kokain kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan eski AK Parti Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu yeniden gözaltına alındı.

Son dakika haberi... Kürşat Ayvatoğlu'nun kokain kullandığı görüntülerin sosyal medyada yayımlanması üzerine harekete geçen polis ekipleri, 26 Mart'ta olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kısa süre Ayvatoğlu'nu gözaltına alan ekipler, görüntülerdeki diğer şahısların tespit edilip yakalanması için de harekete geçti.

İKİ ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Gözaltı süresinin dolmasının ardından adliyeye sevk edilen Ayvatoğlu, adli kontrol şartıyla salıverildi. Soruşturmayı sürdüren emniyet birimleri, Kastamonu ve İzmir'de diğer kişileri de yakaladı.

Görüntüdeki maddenin uyuşturucu ve uyarıcı olduğunun belirlenmesi ve şüphelinin bu maddeyi arkadaşlarına da temin ettiği iddiası üzerine Ayvatoğlu, savcılık talimatıyla yeniden gözaltına alındı.

"AYVATOĞLU BİZE UYUŞTURUCU TEMİN ETTİ"

AA'nın haberine göre, Kürşat Ayvatoğlu'nun ifadesinde, kullandığı maddenin 'pudra şekeri' olduğunu söylemesine rağmen araçta yanında bulunan ve gözaltına alınan iki kişinin 'kullanılan maddenin uyuşturucu olduğunu, Ayvatoğlu'nun kendilerine de uyuşturucu temin ettiğini' öne sürdükleri belirtildi. 

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da yapılan ikinci açıklamada, şüpheli Kürşat Ayvatoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medyada paylaşılan videoda yanında bulunduğu tespit edilen diğer şüpheliler M.D, M.Y.M, D.O. ve U.K. hakkında gözaltı talimatı verildiği belirtildi.

Açıklamada, şüphelilerden elde edilen bilgi ve yeni deliller çerçevesinde Kürşat Ayvatoğlu'nun sabah saatlerinde yeniden gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Ayvatoğlu hakkındaki soruşturmanın, TCK'nin 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu' başlıklı 188'nci ve devamı maddeleri kapsamında genişletildiği bildirildi.

Açıklamada, "Başsavcılığımızca tüm şüpheliler hakkında gerekli dijital incelemelerin tamamlanması ve diğer şüphelilerin yakalanması için ayrıca kolluğa ek gözaltı talimatı verilmiştir. Soruşturma titizlikle devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Lüks bir araçta kokain kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu'un ifadesi de ortaya çıkmıştı. İfadesinde "Kokain değil, şaka amaçlı pudra şekeri çektik" diyen Ayvatoğlu, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da Ayvatoğlu'nun ifadesi ile ilgili bir açıklama gelmişti.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verilmişti: "Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında, bazı haber sitelerinde yayımlanan 'pudra şekeri içti serbest kaldı' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şüphelinin evi ve arabasında suç unsuru olabilecek deliller toplanmıştır. Akabinde ifadesi alınarak 27 Mart 2021'de mevcutlu olarak Başsavcılığımıza getirilmiştir. Dosya kapsamı ve delil durumuna göre değerlendirme yapılmış olup 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından şüpheli hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve belirli yerlere başvuru şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştır."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN