Son dakika! Nobel Barış Ödülü'nün sahibi Dünya Gıda Programı oldu

Son dakika! Nobel Barış Ödülü'nün sahibi Dünya Gıda Programı oldu

Son dakika haberi... Nobel Barış Ödülü, açlıkla mücadele çabaları nedeniyle Dünya Gıda Programı'na verildi.

Son dakika haberi... Nobel Barış Ödülü, bu yıl açlıkla mücadele çabaları ve çatışmalardan etkilenen bölgelerde barış koşullarının iyileştirilmesine katkı sağlaması nedeniyle Dünya Gıda Programı'na (WFP) verildi.

Norveç Nobel Komitesi'nden yapılan açıklamada, 2020 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi WFP'nin açlıkla mücadele çabaları, çatışmalardan etkilenen bölgelerde barış koşullarının iyileştirilmesine ve açlığın savaş ve çatışma silahı olarak kullanılmasını önleme çabalarında itici güç olarak hareket etmesi dolayısıyla bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.

WFP'NİN FAALİYET ALANI NE?

BM Dünya Gıda Programı (WFP), yardıma muhtaç ülkelerde ekonomik ve sosyal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla gıda yardımı sağlanması, acil durum ve kriz anlarında ortaya çıkan gıda ihtiyaçlarının karşılanması, BM kuruluşları ve Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) tavsiyeleri uyarınca dünya gıda güvenliğinin desteklenmesi konularında, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda yardım faaliyetleri yürütüyor.

WFP'DEN TEŞEKKÜR MESAJI

BM Dünya Gıda Programı (WFP), Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmelerinden dolayı teşekkür mesajı yayımladı.

Merkezi Roma'da olan WFP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "WFP'yi Nobel Ödülü ile onurlandırdığınız için en derin teşekkürlerimizi sunarız. Bu, dünyaya barış ve Sıfır Açlık Hedefinin (Zero Hunger) el ele yürümekte olduğunu güçlü şekilde hatırlatıyor" ifadeleri kullanıldı.

TRUMP VE PUTİN DE ADAYDI

Rusya ve ABD başkanları da Nobel Barış Ödülü için aday olmuşlardı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus yazar Sergey Komkov tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump da Nobel Barış Ödülü için aday olduğu açıklanmıştı.

Trump'ı, Norveçli muhafazakar politikacı Christian Tybring-Gjedde, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasındaki ilişkileri normalleştiren anlaşma nedeniyle aday gösterdiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN