Son dakika! Süleyman Soylu, ilk açıklamasını Twitter'dan paylaştı: Milletimizin hizmetinde yola devam

Son dakika! Süleyman Soylu, ilk açıklamasını Twitter'dan paylaştı: Milletimizin hizmetinde yola devam

Son dakika haberi... İstifası Beştepe'den dönen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk açıklamasını Twitter'dan paylaştı: "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah..." Bu arada Soylu, ilk açıklamasına kadar tuttuğu istifa metnini Twitter'dan kaldırdı.

İstifası Beştepe'den dönen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk açıklamasını Twitter'dan paylaştı: "Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine Milletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu, beni mahcup etmiştir."

Soylu'nun ilk açıklaması şöyle:

"Sokağa çıkma yasağı ile ilgili sorumluluğumuzun gereği aldığım karar üzerine milletimizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın tutumu beni mahcup etmiştir.

Devlet ve milletin emanetinden atılan adımlarda eksikliğimizin bu iki irade tarafından insani bir durum olarak kabul edilip onarma hakkı verilmesi sorumluluğumuzu arttırmıştır. Allah mahcup etmesin. Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah"

Bu arada Soylu, ilk açıklamasına kadar tuttuğu istifa metnini Twitter'dan kaldırdı.

"'BİZİ BİR KEZ DAHA BABASIZ BIRAKMA' MESAJLARI ETKİLEDİ"

Twitter'daki mesajının ardından ikinci kez açıklama yapan Soylu, şehit çocuklarından gelen mesajlardan etkilendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Cuma gecesi yaşananlara kayıtsız kalmak bigane sorumsuzluk olurdu. Şehit çocuklarının 'Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları beni etkiledi. Milletimizin iyi niyetten şüphesi olmaması beni çok etkiledi. Devlet Bahçeli'nin sorumluluğa çağıran mesajı çok önemliydi. Kendisine teşekkür etmek için telefon açacağım."

ÇAĞRI SONRASI TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Bu arada AA'nın haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, istifasının ardından kendisine destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

Dün akşam saatlerinde gelen istifa haberi üzerine Bahçeli'nin Twitter üzerinden yaptığı çağrı sonrası İçişleri Bakanı Soylu ile Bahçeli arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Telefon görüşmesinde Soylu'nun Bahçeli'ye 'hem nezaketi hem de ülkenin zor süreçlerden geçtiği her dönemde olduğu gibi dün akşam da kendisine yönelik devlet sorumluluğuna vurgu yapan çağrısı için teşekkür ettiği', MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de cevaben 'devam kararından duyduğu memnuniyeti ve desteklerini' ifade ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği ve 'görevine devam edeceği' belirtilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk açıklamasına kadar Twitter'dan istifa metnini kaldırmamıştı.

İhlas Haber Ajansı ise sabah saatlerinde 'Soylu'dan ilk açıklama' şeklinde bir haber servis etmişti. Habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını kabul etmediği Soylu "Allah hem milletimize hem de bizden umudu olanlara, bizi mahcup etmesin. Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Allah'a emanet olun" açıklaması yapmıştı.

Bu haberin 'son dakika' olarak servis edilmesinden yarım saat sonra İHA, haberinin kaynağından iptal edildiğini duyurmuştu. İHA'dan yapılan açıklamada "Bakan Soylu’dan ilk açıklama: 'Aynı kararlılıkla devam etmeliyiz' başlıklı haberimiz kaynağından iptal edilmiştir. Düzeltir abonelerimizden özür dileriz" ifadeleri kullanılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN