2022 Dünya Dayanıklılık Şampiyonasının ilk ayağında 37 araç olacak

2022 Dünya Dayanıklılık Şampiyonasının ilk ayağında 37 araç olacak

2022 FIA WEC sezonunun açılış yarışı olacak olan 1000 Miles of Sebring’in giriş listesi yayınlandı ve buna göre sezonun açılış yarışında tam 37 araç olacak.

16-18 Mart arasında 2022 FIA WEC (Uluslararası Otomobil Federasyonu, Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) sezonunun açılışını yapacak olan Sebring yarışı aynı zamanda da yeni yenilenebilir yakıtın kullanıldığı ilk yarış olacak. TotalEnergies tarafından sunulmuş olan Excellium Racing 100 adlı yakıtın yüzde 100 yenilenebilir olduğu söyleniyor. Biyoetanol bazlı yakıt GHG (Sera Gazı) emisyonunda normal yakıta göre yüzde 65’e kadar tasarruf sağlıyor.

"S E B R I N G. FIA #WEC Florida'ya ve @sebringraceway'e 18 Mart'ta geri dönüyor beraberinde de 10. yılını kutluyor! #1000MSebring @IMSA'nın #Sebring12'si ile birlikte çifte eğlenceyle 19 Mart'ta devam ediyor, bu eğlence kaçmaz! Daha fazla bilgi için https://t.co/npNU9AKkHH. pic.twitter.com/rbnII9Y9fx"

Sebring aynı zamanda yeni gelen Hypercars sınıfında mücadele edecek olan Toyota Gazoo Racing’in Toyota GR010’u, Alpine Elf Team’in Alpine A480 – Gibson’u ve Glickenhaus Racing’in Glickenhaus 007 LMH’inin toplamda 12 sürücüsüyle beraber ilk kez Amerikan topraklarını ziyareti olacak. Sürücülerden sadece biri evinde yarışacak o da, Amerikan bayraklı Glickhenaus adına Fransız Oliver Pla ve Romain Dumas’ın yanında yarışacak olan Avustralyalı-Amerikalı Ryan Briscoe.

BİR AMERİKAN MARKASININ İLK KEZ TAM BİR SEZON YARIŞMASI OLACAK

2022 FIA WEC aynı zamanda bir Amerikan markası olan Corvette Racing’in ilk kez tam zamanlı olarak WEC şampiyonasında hayranlarının önüne çıkacak olması. Ferrari ve Porsche ile LMGTE Pro kategorisinde yarışacak olan 64 numaralı Chevrolet Corvette C8.R aracı Tommy Milner ve Nick Tandy tarafından sürülecek.

634735.jpg

LMP2 SINIFINDA REKOR KATILIM, TAM 15 ARAÇ!

Sebring’de LMP2 sınıfı adına bir rekor olacak olan 15 araçlık katılımda ise gözler ünlü Richard Mille Racing Team ile birlikte yarışacak olan 8 kez Dünya Ralli Şampiyonu olan Sebastian Ogier’de. Ogier, 2022 sezonunda Charles Milesi ve Lilou Wadoux ile birlikte Richard Mille Racing Team takımı adına yarışacak. 1000 Miles of Sebring yarışında, çok güçlü isimlerin yer aldığı LMP2 sınıfında tekerlek tekerleğe sert mücadeleler olması bekleniyor.

5fa534edba29c.jpg

GÖZLER PATRİCK DEMPSEY'İN TAKIMI DEMPSEY-PROTON RACİNG'DE

LMGTE AM sınıfında ise 2019 Sebring şampiyonu olan Dempsey-Proton Racing ile birlikte 13 takım kazanmak için savaşacak. Favorilerden biri Patrick Dempsey’in kurucularından biri olduğu Dempsey-Proton Racing’in 77 ve 88 numaralı Porsche 911 RSR’ı, bir diğer favori ise Ben Keating’in takım arkadaşları Florian Lattore ve Marco Sorensen ile birlikte yarışacağı 33 numaralı Aston Martin Vantage AMR.

58e20566d33fb.jpg

SUPER SEBRİNG

Fanların iple çektiği bir diğer olay ise, IMSA WeatherTech Sportscar Şampiyonasının aynı zamanda 12 Hours of Sebring olarak bilinen klasiğin, 1000 Miles of Sebring’in hemen sonrasında gerçekleşecek olması (19 Mart). Super Sebring denilen bu durum ise hayranlar için sadece iki kat eğlence ve iki kat aksiyon anlamına geliyor.

2022-iwsc-sebring-dpi-1500x600.jpg

1000 Miles of Sebring resmi olarak 16 Mart Çarşamba günü başlayacak ve Cuma günü 18 Mart’ta bitecek.

Tüm araçların ve takımların bulunduğu giriş listesine ulaşmak için tıklayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN