Google'dan 2022 Kış Paralimpik Olimpiyatları'na özel doodle

Google'dan 2022 Kış Paralimpik Olimpiyatları'na özel doodle

2022 Kış Paralimpik Oyunları açıldı. Peki, Paralimpik oyun nedir, ne zaman ve hangi ülkede başladı, kaç gün sürecek, hangi tarihte bitecek? İşte, Pekin 2022 Kış Paralimpik Oyunları hakkında bilgiler...

Google arama motoru kullanıcıları bugün, 2022 Kış Paralimpik Oyunları'na özel hazırlanan doodle ile karşılaştı. Google'ın açılış sayfasındaki 2022 Kış Paralimpik Oyunları'nı hatırlatan doodle, 1976 senesinden beri düzenlenen Paralimpik Olimpiyatlar hakkında içerikleri barındırıyor. Çin'in başkenti Pekin'in ev sahipliğindeki 2022 Pekin Paralimpik Kış Olimpiyatları, Ulusal Pekin Stadı'nda gerçekleşecek törenle başlayacak.

google.jpg

PARALİMPİK OYUNLARI NE DEMEK?

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki 'paralympic' kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen 'paralyzed' ve 'olympic' kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönem gerçekleşen olimpiyatların hemen ardından yapılır. Tüm Paralimpik Oyunlar, Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetilir.

KIŞ PARALİMPİK OYUNLARI 2022 NE ZAMAN, NEREDE?

2022 Kış Paralimpik Oyunları 4-13 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Çin Pekin'in ev sahibi olduğu organizasyonun 80 bin kişi kapasiteli Ulusal Pekin Stadı'nda gerçekleştirilecek törenle startı verilecek.

2022 Kış Paralimpik Oyunları sırasında, ikisi 2018'in altında olmak üzere, beş spor dalında yetmiş sekiz etkinlik düzenlenecek. 2 Mart 2022 itibarıyla rekor sayıda 49 Ulusal Paralimpik Komitede kalifiye sporcular bulunuyor.

Azerbaycan , İsrail ve Porto Riko Paralimpik Kış Olimpiyatlarında ilk kez yer alırken, Lihtenştayn , Estonya ve Letonya sırasıyla Lillehammer 1994, Salt Lake 2002 ve Torino 2006'dan bu yana ilk kez geri dönecek.

İlk kez 1976'da düzenlenen Paralimpik Kış Oyunları'nda şimdiye kadar Almanya, 137 altın, 121 gümüş ve 106 bronz olmak üzere toplam 364 madalya kazandı. Almanya'yı 330 madalyayla Norveç 313 madalyayla ABD takip ediyor.

KIŞ PARALİMPİK OLİMPİYATLARI TARİHİ

Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinliktir. Orijinalindeki “paralympic” kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen “paralyzed” ve “olympic” kelimelerinin birleşmesinden meydana gelir. Yaz ve Kış Paralimpik Oyunları o dönemki Olimpiyatların hemen ardından yapılır. Tüm Paralimpik Oyunları Uluslararası Paralimpik Komitesi tarafından yönetiliyor.

Paralimpik Oyunlar 1948’deki az sayıda II.Dünya Savaşı İngiliz eski askerlerinin toplanmasından 2008’de uluslararası ikinci büyük spor yarışması haline geldi. Paralimpik atletlerle Olimpiyatlarda yarışan atletler aynı şartlarda mücadele etmelerine rağmen Paralimpik Oyunlarla Olimpiyat Oyunları arasında büyük bir bütçe farkı bulunuyor. 1988 Seul Yaz Oyunları ve 1992 Albertville Kış Oyunlarından bu yana Paralimpik Oyunlar Olimpiyat Oyunları ile aynı tesislerde yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN