Türkiye bu yıl Formula'ya ev sahipliği mi yapacak?

Türkiye bu yıl Formula'ya ev sahipliği mi yapacak?

Türkiye’nin adı pandemi döneminde F1’in tekrardan İstanbul'u ziyaret etmesinin ardından, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Sochi GP’nin ertelenmesi ile tekrar anılıyor. Halihazırda kalabalık olan takvime eklenmesi ise iddialara göre ne yazık ki olası değil.

Formula 1’e pandemi dolayısıyla iki kere ev sahipliği yapan İstanbul, yakın zamanda E-TCR şampiyonasının ikinci ayağına ev sahipliği yapacakken Formula 1'in sitesinde yaşanan bir sorun nedeniyle ise acaba Formula 1 İstanbul'a geri mi dönüyor sorularıyla karşı karşıya kalmıştı.

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim nedeniyle de takvimden çıkarılacağı düşünülen Sochi GP (Rusya) dolayısıyla bu sorular pek de haksız sayılmaz.

ŞUAN İÇİN FORMULA 1 TÜRKİYE’YE GELMİYOR

İddialara ve Formula 1’in sitesinde yanlışlıkla ortaya çıkan Turkish GP bilet satışının siteden kaldırılmasına göre, Formula 1 Türkiye’ye gelmeyi şuan için düşünmüyor.

f1trgp.jpg

Elbette ki iddialar burada sınırlı kalmıyor, kısa bir süre önce FIA’nın Formula 2 serisinde yarışacağını duyuran Cem Bölükbaşı, Twitter’da paylaştığı gönderi ile akılları bir nebze olsa da karıştırdı.

Twitter üzerinden bu paylaşımı yapan genç sürücü, Karar'a ulaşan iddialara göre Formula 2'nin Türkiye'ye gelmesi olabilir. Formula 1'in Türkiye'ye gelme ihtimali iddialara göre mantıklı görünmüyor bunun sebebi ise takvimde şuanda 23 yarış bulunması ve takımların bu kadar yoğun bir programdan pek de memnun olmadığı.

FORMULA 2 TAKVİMNDE SOCHİ DAHİL 14 YARIŞ VAR

Zira Formula 2'de şuanda Sochi GP dahil toplamda 14 yarış bulunmakta ve Sochi'nin takvimden ayrılması durumunda yarışlar bir hayli azalmış olacak. Bu nedenle iddialara göre Formula 1'in Türkiye'ye gelmesindense, Formula 2'nin gelmesi daha gerçekçi ve olası gözükmekte.

calendar.jpg

23 yarışlık Formula 1 takvimi bütçe sınırlamaları nedeniyle ve yeni araçlar dolayısıyla halihazırda problem teşkil ederken, çalışanların ise durmak bilmeden çalışması anlamına geliyor. Bu nedenle Formula 1 Türkiye'yi takvime koymazsa bu durum çok garip olmaz, zira takvim biraz rahatlatılmaya ihtiyacı varmış gibi görünmekte.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN