3549 vatandaşımızın ölümüne neden olan depremin ardından TFF'den skandal karar! Tepkiler çığ gibi

3549 vatandaşımızın ölümüne neden olan depremin ardından TFF'den skandal karar! Tepkiler çığ gibi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Cumhurbaşkanı erdoğan,3 bin 549 vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem nedeniyle 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklayarak bayrakların yarıya çekileceğini belirtti. Erdoğan ayrıca söz konusu depremi "dünyanın en büyük felaketlerinden biri" tanımladı. Ancak Erdoğan'ın bu açıklamalarına rağmen TFF, skandal bir karara imza atarak liglerin 'yalnızca' 1 hafta ertelendiğini açıkladı.

Pazartesi sabahı Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Pazartesi günü sabah saatlerinde meydana gelen deprem Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da hissedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 bin 549 vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem nedeniyle Türkiye'de 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini açıklayarak bayrakların yarıya çekileceğini belirtti.

ERDOĞAN: DÜNYANIN EN BÜYÜK FELAKETLERİNDEN BİRİ

3 bin 549 vatandaşımızın ölümüne neden olan depremi "dünyanın en büyük felaketlerinden biri" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Deprem bölgesinde 53 bin 317 arama-kurtarma görevlisinin çalıştığını duyuran Erdoğan, 3549 vatandaşımızın vefat ettiğini 22 bin 168 vatandaşımızın ise yaralandığını duyurarak "3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz. Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık." açıklamasında bulundu.

6325595.jpg

TFF'DEN TEPKİ TOPLAYAN KARAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Kahramanmaraş dışında Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'ı yerle bir eden depremi "dünyanın en büyük felaketlerinden biri" olarak tanımlamasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tepki toplayan bir karara imza atarak tüm liglerde futbol karşılaşmalarının yalnızca 1 hafta kaydırıldığını açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamaya göre; 10, 11, 12 ve 13 Şubat'ta oynanması planlanan Süper Lig, 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig karşılaşmaları 17, 18, 19 ve 20 Şubat tarihlerine ertelendi.

Dün oynanması gereken Ümraniyespor - Adana Demirspor, Giresunspor - Kayserispor ve Fenerbahçe - Konyaspor maçları ise takip eden hafta içinde 21, 22 ve 23 Şubat tarihlerinde oynanacak. Süper Lig'in 24 ve 25'inci hafta müsabakaları ile 1'inci Lig'in 27'nci hafta müsabakalarının planlamaları ise daha sonra yeniden yapılacak.

LİGLER 'YALNIZCA 1 HAFTA' ERTELENDİ!

Depremin vurduğu illerde enkaz altında kalan binlerce vatandaşı kurtarma çalışmaları sürerken TFF'nin ligleri 'yalnızca 1 hafta' ertelemesi sosyal medyada tepki topladı. Pek çok futbolsever TFF'nin hatalı bir karar aldığını vurgulayarak liglerin en azından Mart ayına kadar iptal edilmesi gerektiğini dile getirdi.

TFF'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle Cumhurbaşkanlığı kararıyla yedi gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Söz konusu depremler sonucu ne yazık ki büyük can kayıpları yaşadık. Birçok yaralımız ve hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen birçok vatandaşımız mevcut. Bu sebeplerle, tüm ülkemizi derin bir üzüntüye boğan bu deprem felaketinin ardından 07.02.2023 ve 12.02.2023 tarihleri arasında oynanması planlanan tüm profesyonel ve amatör müsabakalar Federasyonumuz tarafından ertelenmiştir.

10-11-12-13 Şubat tarihlerinde Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de oynanması gereken tüm profesyonel müsabakalar 17-18-19-20 Şubat tarihlerinde oynanacaktır. Sonraki haftalar buna göre planlanacaktır. Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında 6 Şubat Pazartesi günü oynanması gerekirken ertelenen Hangikredi Ümraniyespor - Adana Demirspor, Bitexen Giresunspor - Yukatel Kayserispor ve Fenerbahçe - Arabam.com Konyaspor müsabakalarının 21-22-23 Şubat tarihlerinde oynanması planlanmaktadır.

Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında 6 Şubat Pazartesi günü oynanması gerekirken ertelenen Eyüpspor - Bodrumspor müsabakasının 7-8-9 Mart tarihlerinden birinde oynanması planlanmaktadır. Buna istinaden bu takımlarımızın 27. hafta müsabakaları yeniden düzenlenecektir.

TFF 2. Lig'in 24. haftasında 8 Şubat Çarşamba günü oynanması gerekirken ertelenen müsabakalar 1 Mart Çarşamba günü oynanacaktır. Buna istinaden TFF 2. Lig'in 26. ve 27. hafta müsabakaları yeniden planlanacaktır. Erteleme maçları sebebiyle Spor Toto Süper Lig'in 24. ve 25. hafta müsabakaları ile Spor Toto 1. Lig'in 27. hafta müsabakaları yeniden planlanacaktır. Liglere ilişkin diğer düzenlemeler ve netleşen tarihler daha sonra ilan edilecektir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN