Abdullah Avcı, tarihe geçmek için sahaya çıkacak

Abdullah Avcı, tarihe geçmek için sahaya çıkacak

Süper Lig'in lideri Trabzonspor bu hafta oynayacağı Karagümrük maçının ardından şampiyonluğunu ilan ederse, teknik direktör Abdullah Avcı Türk futbol tarihinde en erken şampiyon olan yerli teknik adam olarak tarihe geçecek.

Spor Toto Süper Lig'de en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 13 puan önünde 72 puanla lider konumda bulunan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Fatih Karagümrük karşısında kariyerinin en yüksek puanına ulaşmak için sahaya çıkacak.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1.5 yıla yaklaşan görev süresinde bordo-mavili takımla, teknik adamlık kariyerinin en parlak dönemini geçiriyor. İlk şampiyonluğunu geçen yıl Medipol Başakşehir'e karşı kazandığı Süper Kupa ile yaşayan Avcı, daha önce 3 kez kapısından döndüğü Süper Lig şampiyonluğunu da yaşamaya yakın.

KAZANMASI HALİNDE REKOR PUANA ULAŞACAK

58 yaşındaki deneyimli teknik adam Abdullah Avcı, 2016-2017 sezonunda Başakşehir ile 34 maçta 73 puan toplamıştı. Trabzonspor, 15 Nisan Cuma günü Fatih Karagümrük karşısında sahadan galibiyetle ayrılması halinde puanını 75'e çıkartacak ve böylelikle Avcı da sezon tamamlanmadan teknik adamlık kariyerinin en yüksek puanına ulaşmış olacak.

AVCI, SÜPER LİG'İN EN ERKEN ŞAMPİYONU OLABİLİR

Trabzonspor, bu hafta konuk edeceği Karagümrük'ü mağlup eder, Fenerbahçe ve Konyaspor da rakiplerine puan kaybederse, ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.

Spor Toto Süper Lig'de, şampiyonluğu en erken ilan eden takım unvanı Fenerbahçe'ye ait. Sarı-lacivertliler, son olarak Ersun Yanal döneminde, 2013-2014 sezonunun tamamlanmasına 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı.

Bordo-mavililerin bu hafta şampiyonluğunu ilan ederse, Abdullah Avcı da en erken şampiyon olan yerli teknik adam olarak adını Türk futbol tarihine yazdıracak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN