Ahmet Ağaoğlu'ndan şampiyonluk açıklaması: 61 pare top atışıyla kutlayacağız

Ahmet Ağaoğlu'ndan şampiyonluk açıklaması: 61 pare top atışıyla kutlayacağız

Süper Lig'in lideri Trabzonspor bugün evinde Antalyaspor'u ağırlayacak. Bordo- mavili ekip sahadan 1 puanla ayrılması halinde yıllardır hasretini çektiği şampiyonluğa ulaşacak. Başkan Ahmet Ağaoğlu karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamayla şampiyonluğu 61 pare top atışıyla kutlayacaklarını belirterek "Arzu ettiğimiz puanı alıp da şampiyon olduğumuz takdirde, ben kendilerine söz veriyorum şampiyonluğumuzu 61 pare top atışıyla kutlayacağız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 8 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, bugün evinde Antalyaspor'u ağırlayacak.

Karadeniz temsilcisi sahadan 1 puanla ayrılması halinde 38 yıldır hasretini çektiği şampiyonluğa ulaşacak. Karşılaşmanın şölen havasında geçmesi beklenirken bordo-mavili taraftarlar şampiyonluğa tanıklık etmek için şehre akın etti.

Trabzonspor, tarihi karşılaşma öncesinde Şenol Güneş Stadyumu'nda taraftara açık antrenman düzenledi. Yaklaşık 20 bin taraftarın katıldığı antrenman öncesinde Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şampiyonluğu 61 pare top atışıyla kutlayacaklarını belirten Ağaoğlu şunları söyledi:

"Sadece dakika saat değil aynı zamanda puanda sayılıyor. Şampiyonluğa bir kaldı diyoruz. Şampiyonluğa 1 puan var. İnşallah arzu ettiğimiz sonuçla ve 2020-2021 süper Lig sezonunu şampiyonu olarak bu statta bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağız. Hocamız uzun zaman aradan sonra antrenmanı ilk defa taraftarı açtı. Taraftarın da uzun zamandır böyle bir talebi vardı. Büyük bir coşku var. Özellikle son bir haftadır Trabzon'a gelen uçakların, son 2-3 gündür hiçbir yerinde yer yok. Şehrin nüfusu yaklaşık olarak iki katına çıktı. Yurtdışında çalışıp da beş senedir izne dahi gelmeyen taraftarlarımız, son üç maça ilgi gösterdiler. Yurtdışından günübirlik maça gidip geldiler. Trabzonspor'da şampiyonluğun coşkusu diğer illere, diğer takımların şampiyonluğundan biraz daha farklı oluyor. Bana göre de çok daha farklı olacak. Bu farklılıktan neyi kastettiğimi de inşallah takımımız şampiyon olduğu zaman bütün Türkiye hep birlikte görecek.

3 AYRI LOKASYONDAN HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İLE KUTLAYACAĞIZ

"Coşku, heyecan, üzüntüye ve gözyaşına dönüşmesin. Arzu ettiğimiz puanı alıp da şampiyon olduğumuz takdirde, ben kendilerine söz veriyorum yarın akşam şampiyonluğumuzu 61 pare top atışıyla kutlayacağız. Bütün statlardan çıkan sesin 2 katına bedel. 3 ayrı lokasyondan da yoğun olarak havai fişek gösterisi ile kutlayacağız. Lütfen bu kadarı ile yetinelim. Duygusal anlamda ne hissettiğim şu an ifade edebilecek durumda değilim. Çünkü ben de farkında değilim. Hayatınızda bu tür şeyleri yaşadığınız zaman gerçekleştikten sonra, üzerinden birkaç gün geçtikten sonra ancak onun farkına varabiliyorsun. Sorumluğu omuzlarına almış uçağın pilotu biraz sıkıntılı bir seyahatten sonra o uçağı indirdiği zaman, ona ne hissettiğini sorduğunuz da o da bu cevabı veremeyebilir size. Burada sorumluluğu üstlenen insanlarız biz. Ağır bir sorumluluk bu.

Hiç unutamadığım bir şey vardı. İlk geldiğimiz üçüncü dördüncü maçtı beraberlikle sonuçlanmıştı. Tribünün arkasından 6-7 yaşlarında bir kız çocuğu sürekli olarak ağlıyordu. Annesinin kucağındaydı. Annesi kızım 'bana söyleme, başkana söyle' dedi. Neden ağladığını sorduğum zaman, 'Başkanım biz neden hep kaybediyoruz' dedi. Gerçekten benim içime dert olmuştu. 7'den 70'e Trabzonspor'u benliğinde, içerisinde o kadar derin yaşayan bir taraftar grubuna sahibiz ki, 7 yaşındaki kız çocuğu da ağlıyor, 77-80 yaşındaki dede de ağlıyor. Bu kadar ağır sorumluluğu olan bir görevde olduğunuz zaman, duygular bir kenarda duruyor. Ben yönetimde olmadığım zaman şampiyonluğa koşarken duygularımı sorarsanız, o duygular çok kabarık duygulardı. Şu anda biraz belki de sinirlerim alınmış gibiyim. İş bir nihayetine ersin o zaman hep birlikte neler hissettiğimi göreceğiz

ALKIŞLANIYORUZ

Ama bu asla ve asla Trabzonspor'un 3-4 yıllık süreçte zirvenin uzağında kalacağı anlamına taşımıyor dedim. Her zaman o yarışın içinde olacağız. Sürdürülebilir başarı için, şampiyonluk için 3-4 yıl sabrınızı rica ediyorum demiştim. Sonunda da, '3-4 yıl sonraki Trabzonspor'un bütün Türkiye ayakta alkışlayacak' diye. Bugün bütün Türkiye değilse bile futbolseverler, futbolu seven insanımız tahmin ediyorum ki Trabzonspor'un bugün geldiği konumu, yaşamış olduğu süreci ve bugün içinde bulunduğu durumu herhalde takdirle karşılıyordur. Ayakta değilse bile eminim oturarak alkışlıyorlardır

Sporun içinde bu var, futbolun içinde biraz daha fazla var, Türkiye'de biraz biraz daha fazla var. Bu normaldir. Yarışın içindesiniz, iddialı bir şekilde yola çıkıyorsunuz. Onun için, yöneticilere burada büyük sorumluluk düşüyor. Şampiyonluk parolası ile, "Biz bu sene şampiyon olacağız" diye yola çıktığınız zaman taraftar ve camianızı bu mesaj doğrultusunda beklenti içine sokuyorsunuz. Biz bunu hiç telaffuz etmedik. Camialar beklenti içine girdiği zaman, onu da yakalayamadığınız yerde, bu sefer de doğal olarak 'Hakem penaltı çaldı', 'Yağmur yağdı', ben fazlasını söyleyeyim; '1,5 metreden ofsayt kaldırmayan hakeme neden kaldırmadın diye sorduklarında, 'Gözüme kar tanesi girdi' diyeni de var bu ülkede.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN