Alman futbolunun efsanelerinden Brehme hayatını kaybetti

Alman futbolunun efsanelerinden Brehme hayatını kaybetti

Almanya'nın 1990 Dünya Kupası şampiyonluğundaki simge isimlerinden Andreas Brehme, 63 yaşında hayatını kaybetti.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Alman futbolu, bugün gelen acı bir haberle sarsıldı. Efsane isimlerden Andreas Brehme, 63 yaşında hayata veda etti. Brehme'nin ölüm nedeninin kalp krizi olduğu açıklandı.

ggxmawhwuaacwy8.jpg

Almanya'nın yetiştirdiği en büyük yeteneklerden olan Andreas Brehme, 1988 ile 1994 yılları arasında 86 kez milli takım formasını terletti. 1986 ve 1990 yılında düzenlenen Dünya Kupası organizasyonlarının yanı sıra 1988 ve 1992 Avrupa Futbol Şampiyonaları'nda da adından söz ettirmeyi başardı.

Sol bekte forma giymesine rağmen milli takımda 4'ü Dünya Kupası finallerinde olmak üzere 8 gol atan Andreas Brehme, ülkesinin 1990'da kazandığı Dünya Kupası zaferinde önemli rol oynadı. Kariyerinde Kaiserslautern, Bayern Münih ve Inter gibi takımlar bulunan Andreas Brehme, toplam 481 maçta 65 kez fileleri havalandırmayı başardı.

Brehme'nin kupa koleksiyonunda, Dünya Kupası'nın haricinde, 2 Almanya Ligi, 2 Almanya Kupası, 1 İtalya Ligi, 1 İtalya Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası da bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN