Arda Güler tarihe geçti: UEFA'dan "yıldız çocuk" paylaşımı

Arda Güler tarihe geçti: UEFA'dan "yıldız çocuk" paylaşımı

Avrupa Ligi'nde Dinamo Kiev karşılaşmasında ilk gol sevincini yaşayan Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Arao'nun golünde de asist yapan isim oldu. Arda, bu performansıyla hem Fenerbahçe hem de UEFA tarihine geçti.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki kritik Dinamo Kiev müsabakasına ilk 11’de başlayan 17 yaşındaki Arda Güler, ilk yarıda 1 gol atıp 1 de asist yaparak sarı-lacivertli takımı 2-0’lık galibiyete taşıdı.

17 yaşındaki Arda Güler, 19 yaşındaki Jude Bellingham’ı geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu.

UEFA'nın resmi Twitter hesabından, "Yıldız çocuk" yazarak Arda Güler’i öven bir paylaşım yapıldı.

EN GENÇ OYUNCU

Genç yıldız, Dinamo Kiev’e attığı golle sarı-lacivertli kulübün tarihine geçmeyi de başardı. Arda, Avrupa kupalarının grup ve sonrası aşamalarında Fenerbahçe formasıyla gol atan en genç oyuncu oldu.

62 dakikada sahada kalan Arda Güler, 1 gol ve 1 asistin yanında 2 kilit pas, 5’te 5 uzun top isabeti, yüzde 80 pas başarısı ve 2 top çalma ile oynadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN