Avrupa’da işler yoluna giriyor

Avrupa’da işler yoluna giriyor

Son yıllarda UEFA ülke puanı klasmanında ilk 15’in dışında kalan Türkiye, bu sezon alınan sonuçlarla tırmanışa geçti. Sezon itibariyle 13’üncü sırayı garantileyen Türkiye’yi 2024-25 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde ikişer, Konferans Ligi’nde ise bir takım temsil edecek.

Fenerbahçe, Sivasspor ve Başakşehir’in son 16 turunda elenmeleriyle bu sezon Avrupa kupalarında temsilcimiz kalmadı. Türkiye, UEFA’da ülke puanı klasmanında 12’inci sırada yer alıyor. İsviçre temsilcisi Basel’in performansına göre Türkiye sezonu 12 ya da 13’üncü sırada tamamlayacak. 13’üncü sıradaki İsviçre şu anda Avrupa mücadelesine tek temsilcisi Basel ile devam ediyor ama kalan turlarda dört galibiyet almaları halinde 12’inci sıra İsviçre’nin olacak.

Avrupa’da bu sezon Türk temsilcisi kalmasa da ama ileriye dönük yatırım yaparak 2024-25 sezonunda UEFA turnuvalarına 5 takım gönderme hakkı elde edildi. Türkiye, bu sene kazanılan puanlar sayesinde 12’inci de olsa 13’e de gerilese 2024-25 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne 2, Avrupa Ligi’ne 1 ve Konferans Ligi’ne 2 takım gönderecek.

Avrupa kupalarında bu sezon en yüksek katkıyı 21.0 puanla Fenerbahçe yaptı. UEFA Konferans Ligi’nde son 16 turuna kadar yükselen Başakşehir, son 16 turunda Gent’e elenerek ülke puanına 17.0 puan katkı sağladı. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grubunu lider bitiren ancak son 16 turunda Fiorentina’ya elenen Sivasspor ülke puanına 10.0 puan katkıda bulundu.

Sezon Devler Ligi elemelerinde başlayan sırasıyla Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ne düşen Trabzonspor, son 32 turunda Basel’e elenerek ülke puanına 8.5 puan katkı yaptı. Bu sezon Avrupa’ya erken veda eden Konyaspor ise ülke puanına 2.5 puan katkıda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN