Barcelona'nın ünlü oyuncusu Gerard Pique'den Galatasaray itirafı

Barcelona'nın ünlü oyuncusu  Gerard Pique'den Galatasaray itirafı

La Liga'da Barcelona formasını 600'den fazla giyen defans oyuncusu Gerard Pique'den ilginç bir Galatasaray itirafı geldi. El Clasico'da Real Madrid'i 4-0 yenen Katalan ekibin tecrübeli ismi UEFA Avrupa Ligi turnuvasında karşılaştıkları Galatasaray'ın kendilerini Real Madrid'den daha fazla zorladığını söyledi.

Barcelona UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Galatasaray'ı, sahasında 2-1 yenerek turnuvadan eledi. İlk maçta evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kalarak turnuva biletini İstanbul'a bırakan Barcelona'nın tecrübeli defans oyuncusu Gerard Pique, Galatasaray'ın sahada kendilerini Real Madrid'den daha fazla zorladığını itiraf etti.

galatasaray.jpg

BARCELONA REAL MADRİD'İ 4-0 YENDİ

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 29. haftasında oynanan El Clasico maçında Barcelona, rakibi Real Madrid'i deplasmanda 4-0 yendi.

Santiago Bernabeu Stadı'nda en farklı galibiyetlerinden birini alan Barcelona'nın gollerini Pierre Emerick Aubameyang (Dk. 29 ve Dk. 52), Ronald Araujo (Dk. 38) ve Ferran Torres (Dk. 47) attı.

Barcelona'nın farkı daha da artırmasını güzel kurtarışlarıyla kaleci Thibaut Courtois önledi.

Real Madrid'in golcü futbolcusu Karim Benzema sakatlığından dolayı bu maçta forma giymezken, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin yaptığı değişiklikler tarihi yenilgiyi önleyemedi.

Bernabeu'da 2 Mart 2019'dan bu yana ilk galibiyetini alan Barcelona, son olarak 21 Kasım 2015'te oynanan lig maçında Real Madrid'i deplasmanda 4-0 mağlup etmişti.

barcelona-real-madrdi.jpg

Sahanın en yaşlı futbolcusu olan ve 86. dakikada oyuna giren Dani Alves (38 yaşında), Barcelona forması ile 400. maçına çıktı.

El Clasico'larda Real Madrid'in son 5 maçlık (4 lig, 1 İspanya Süper Kupası) galibiyet üstünlüğünü sona erdiren Barcelona, ligde ise art arda 5. galibiyetini aldı.

La Liga'da bu zamana kadar 184 kez karşı karşıya gelen iki takımdan Real Madrid'in 76, Barcelona'nın 73 galibiyeti bulunurken, 35 maç beraberlikle sonuçlandı.

Bu istatistik tüm El Clasico'larda Real Madrid'in 100, Barcelona'nın 96 galibiyeti ve 52 beraberlik oldu.

Real Madrid La Liga'da 66 puanla liderliğini korurken, bir maç eksiği ile Barcelona (54) 12 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.

La Liga ikincisi Sevilla (57) sahasında Real Sociedad ile 0-0 berabere kalarak, lidere yaklaşma fırsatını kaçırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN