Kartal seriye kanatlandı! Beşiktaş:3 Alanyaspor:0

Kartal seriye kanatlandı! Beşiktaş:3 Alanyaspor:0

Beşiktaş, Süper Lig’in 21’inci haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk etti. Siyah-Beyazlı ekip, Cenk Tosun (2) ve Dele Alli’nin golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Şenol Güneş’in öğrencileri bu sonuçla ligdeki galibiyet serisini 5, yenilmezlik serisini ise 6 maça yükseltti.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Süper Lig’in 21. haftasında Beşiktaş, Corendon Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti.

18. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Furkan Bayır’ın kafayla geri pası kısa düştü. Araya giren ve topun sahibi olan Cenk Tosun, kaleci Runarsson’dan sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

20’nci dakikada penaltıyı kullanan Cenk, topu filelerle buluşturdu: 1-0.

24. dakikada Candeias’ın sağdan ortasında, Ahmed Hassan’ın ceza sahası içinde yakın mesafeden yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok gole izin vermedi.

36. dakikada Mert Günok’un uzun pasında topla buluşan ve ceza sahasına giren Muleka, yapılan baskı üzerine meşin yuvarlağı Aboubakar ile buluşturdu. Kamerunlu oyuncunun ceza yayından yaptığı aşırtma vuruşta kaleci Runarsson’un müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu. VAR incelemesinde, pozisyonun başlangıcında Muleka’nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Beşiktaş, müsabakanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Mücadelenin 50. dakikasında fark 2’ye çıktı. Gedson’un orta alandan derinlemesine pasında Cenk Tosun, sol çaprazda meşin yuvarlağı bekletmeden sert bir şutla kaleye yolladı. Üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 2-0.

59. dakikada Beşiktaş 3. golü buldu. Kalecinin ceza alanı içine attığı pas kısa düşünce geriye çevrilen topa ayağını sokan Dele Alli, Runarsson’un müdahalesine rağmen ağları buldu: 3-0.

66. dakikada savunma arkasına atılan pasta karşı karşıya kalan Zinedine Ferhat’ın şutunda top az farkla auta çıktı.

69. dakikada Masuaku’nun rakibine yaptığı müdahalenin ardından penaltı kararı çıktı. VAR uyarısının ardından penaltı iptal edildi.

85. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Necip, bekletmeden kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca Siyah-Beyazlı ekibin galibiyet serisi 5, yenilmezlik serisi ise 6 karşılaşmaya yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN