Eski Borsa İstanbul Genel Müdürü, TFF seçimine giriyor! ABD'de tutuklanıp bir süre hapis yatmıştı

Eski Borsa İstanbul Genel Müdürü, TFF seçimine giriyor! ABD'de tutuklanıp bir süre hapis yatmıştı

Temmuz ayında yapılacak TFF seçimlerinde başkan adayı olan ünlü iş insanının listesinde, bir dönem Halkbank'ta yöneticilik ve Borsa İstanbul'da genel müdürlük yapan sürpriz bir isim de yer aldı. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak Seçimli Mali Genel Kurulu öncesi başkan adaylığını duyuran Erdal Alkış'ın ekibinde sürpriz bir isim de yer aldı.

ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde Rıza Zarrab ile birlikte rolü olduğu iddiasıyla yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, infazının ardından ise Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Erdal Alkış'ın dünkü tanıtım toplantısında yer aldı.

Erdal Alkış'ın seçilmesi durumunda Hakan Atilla'nın TFF Genel Sekreteri olmasının planlanıyor.

Sözcü'den Emre Deveci'ye konuşan Hakan Atilla, mevcut futbol ortamından herkes gibi rahatsız olduğunu, adalet hissi yara aldığı için futboldan çok hakemlerin konuşulduğunu, tekrar güven ortamını tesis edebileceklerini düşündükleri için aday olduklarını söyledi.

erdal-alkis-tff-yonetim-kurulu-listesi.jpg

ABD'DE TUTUKLANMIŞTI

Hakan Atilla, Mart 2017'de Halkbank adına bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği ABD'de havaalanında gözaltına alınmış, yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimi uygulanması sonucu 20 Temmuz 2019'da tahliye edilen Hakan Atilla, 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye gelmiş ve 21 Ekim 2019'da da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Atama kararını, Hakan Atilla Türkiye'ye döndüğünde kendisini havalimanında karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu.

Ancak Mart 2021'de Hakan Atilla, Borsa İstanbul'daki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

hakan-atilla-kimdir-kac-yasinda-ne-is-yapiyor.jpg
Hakan Atilla

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN