Fatih Terim 4. kez geri dönüyor! Hedef Avrupa'da başarı: Bunu kimse beklemiyordu

Fatih Terim 4. kez geri dönüyor! Hedef Avrupa'da başarı: Bunu kimse beklemiyordu

Futbol tarihinin efsanesi “İmparator” Fatih Terim, 4. kez geri dönüyor! Kimsenin beklemediği bu adımın amacı ise Avrupa’da başarı elde etmek. Camianın en başarılı isimlerinden biri olan Terim’in bu adımı herkesi heyecanlandırdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Şimdiye kadar hem Galatasaray’da hem de Milli Takım’da gösterdiği performansla futbol camiasına adını altın harflerle yazdıran Fatih Terim’in dördüncü kez “imparator” koltuğuna oturması bekleniyor. Taraftarı heyecanlandıran bu haber futbol gündeminde de ilk sırada yer aldı. Başarılı liderliği ile futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Terim’in Galatasaray için çok başka bir anlamı var. Aslanların babası, yeniden liderlik için adım atabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

MİLLİ TAKIMDA TEKNİK DİREKTÖR KRİZİ

Türkiye, Fransa’ya yenilmeyerek EURO 2020’ye gitmeyi başardı. Lakin şampiyonada 0 puan çekildi. Hal böyle olunca Şenol Güneş ve ekibine olan güven zarar gördü. Daha öncesinde de Hamit Altıntop’un millilerin sorumluluğu alması sonucu Stefan Kuntz’un göreve gelmesi ile devam eden milli takım projesi Ermenistan ve Japınya maçlarında adeta darbeyi yedi.

yeni-proje-13.jpg

Güneş’in liderliğinde çıkılan maçların sonuçları memnun edici olmadığı için resmen devam etmesi konusundan üstü çizildi. Hamit Altıntop’un devreye girmesi ile milli takım için yeni rota çizildi ve gözler Stefan Kuntz’a çevrildi. Bir anda teknik direktör olarak milli takımın başına getirilen Kuntz, EURO 2024 elemelerinde beklenen performansı gösteremedi.

BÜTÜN YOLLAR İMPARATORA ÇIKIYOR

2010 senesinden beri milli takım için tam 6 hoca değiştirildi. Saha içi kadar saha dışında da milli takımı sıkıntıya sokan olaylar yaşandı. Şimdilerde tüm dikkatler TFF’nin üzerindeyken Stefan Kunt’ın koltuğu resmen sallanıyor. Başkan Mehmet Büyükekşi ve Hamit Altıntop, EURO 2024 eleme grubu maçları bitene kadar Kunt’ın kalmasını istese de birçok yönetici gönderilmesi taraftarı.

yeni-proje-12.jpg

Daha önce 5 kez A Milli Takım Teknik Direktörlüğü yapan Fatih Terim ise son olarak 2013-2017 yılları arasında 43 maçta görev almış ve 2.05 puan ortalama yakalamıştı. Terim’in bu başarıları ise yeniden milli takımın başına gelmesi gerektiğini düşündürüyor.

FUTBOLCULAR DAH TERİM’İ İSTİYOR

Önceden de 3 dönem A Milli Takım çalıştırıcılığı yapmış olan Terim için fikir birliğine varıldı. Öte yandan bazı milli futbolcularla konuşulduğu ve onların dahi Terim’i istediği bilgileri sızdırıldı. Ayrıca TFF kulislerinde ilerleyen günlerde Kuntz ile yolların ayrılıp Terim ile birleştirileceği gibi konular konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN