Fenerbahçe, Avrupa'da liderlik için sahaya çıkıyor: Jesus'tan Arda Güler sürprizi

Fenerbahçe, Avrupa'da liderlik için sahaya çıkıyor: Jesus'tan Arda Güler sürprizi

Avrupa Ligi'nde grup etabının son haftasında Dinamo Kiev ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Süper Lig'deki Sivasspor maçının zorlu olacağını göz önünde bulundurarak bu akşam sahaya rotasyonlu kadroyla çıkacağını söyledi. Deneyimli teknik adam, Arda Güler'in ilk 11'de başlayabileceğinin sinyalini verdi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında bu akşam deplasmanda Dinamo Kiev takımıyla karşılaşacak. 11 puanla B Grubu'nun lideri olan Sarı Kanarya, bu akşam Ukrayna temsilcisini yenerek grubu ilk sırada tamamlamak ve direkt son 16 turuna yükselmek istiyor. Fenerbahçe grubu ikinci sırada bitirmesi durumunda, UEFA Şampiyonlar Ligi'nden gelecek takımlarla play-off oynayacak.

dinamo-kiev-fenerbahce-ne-zaman-saat-kacta.jpg

FENERBAHÇE-DİNAMO KİEV MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Polonya'nın Krakow kentindeki Cracovia Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçı, 3 Kasım 2022 Perşembe günü saat 23.00'te başlayacak. Sarı-lacivertlilerin gruptaki son maçı, dijital platform Exxen'den canlı yayınlanacak.

Karşılaşmayı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan hakem Duje Strukan düdük çalacak. Strukan'ın yardımcılıklarını Bojan Zobenica ve Alen Jaksic yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi olarak internet sitesinden Hırvat Ivan Bebek'in ismini paylaşan UEFA, değişikliğe giderek Marin Vidulin'i görevlendirdi.

İki takım arasında grupta İstanbul'da oynanan ilk karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.

dinamo-kiev-exxen-canli-izle.jpg

FENERBAHÇE LİDERLİK İÇİN SAHAYA ÇIKACAK

Son müsabakalar öncesinde 11 puanla Fransa'nın Rennes takımının +1 averaj önünde liderlik koltuğunda bulunan sarı-lacivertliler, grubu zirvede bitirmek için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe, grubu lider bitirmek için Dinamo Kiev karşısında kazanmanın yanı sıra averajını yükseltmeye de çalışacak.

Sarı-lacivertlilerin takipçisi Rennes ise AEK Larnaca ile evinde karşılaşacak.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısında 4 oyuncusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Gustavo Henrique ve Luan Peres, önemli karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sarı-lacivertli oyuncu Lincoln Henrique, dün yaptığı açıklamada, "Her Avrupa maçı gibi bu maçın da zor olacağını inanıyorum. Ama biz galip gelebilmek için çok çalıştık. Yarın da sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

lincoln-henrique-fenerbahce.jpg

"BUGÜNE KADAR HARİKA PERFORMANS SERGİLEDİK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Grubu birinci sırada bitirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Jesus, yarın oynayacakları maçla grup aşamalarını tamamlayacaklarını söyleyerek, "Bugüne kadar grupta harika bir performans sergiledik ama henüz grubun sıralaması belirlenmedi.

Rennes takımı ve Fenerbahçe'nin grubu birinci bitirerek direkt son 16'ya kalma ihtimalleri var. Biliyoruz ki atılan goller sıralamada belirleyici olabilir.

Teorik olarak daha avantajlı olan takım Rennes takımı, çünkü evlerinde oynayacaklar ve Dinamo Kiev'e kıyasla daha az güçlü diyebileceğimiz bir takımla oynayacaklar. Ama biz kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapıp Rennes maçını bekleyeceğiz" dedi.

jorge-jesus-fenerbahce.jpg

ARDA GÜLER İLK 11 BAŞLAYABİLİR

Arda Güler'in yarınki maçta oynama ihtimali bulunduğunu aktaran Jesus, yoğun fikstür sebebiyle Dinamo Kiev karşısında kadroda rotasyon yapıp yapmayacağı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Takımı daha önce hem Avrupa Ligi hem de Türkiye Ligi'nde üst üste maçlar oynadığımızda nasıl yönettiysek yine aynı şekilde yönetmeye çalışacağız. Her maçta 4-5-6 bazen 7-8 maksimum bu sayıyı bulduk, oyuncu değiştirdik, rotasyon yaptık. Yarın da (3 Kasım 2022 Perşembe günü) bunu yapmaya çalışacağız.

Çünkü biliyoruz ki daha sonrasında pazartesi günü Sivasspor ile önemli bir maç oynayacağız ve bizim büyük hedefimiz lig şampiyonluğu! O yüzden her zaman yapmış olduğumuz gibi yine rotasyon yapmaya çalışacağız.

Çünkü sizin de belirtmiş olduğunuz gibi bir önceki maçtaki yorgunluğun yarınki maça yansımaması için her maç olduğu gibi yarın da bunu yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN