Fenerbahçe, sermayesini yüzde 400 artırarak 1 milyar 250 milyon TL’ye çıkarıyor. Bedelli sermaye artışıyla elde edilecek yaklaşık 1 milyar TL’lik fonun büyük kısmı finansal ve vergi borçlarının kapatılmasında kullanılacak.
Fenerbahçe Futbol AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, sermayesini yüzde 400 oranında artıracağını duyurdu. Mevcut 250 milyon TL olan sermaye, bedelli sermaye artışıyla 1 milyar 250 milyon TL’ye yükseltilecek.
1 MİLYAR TL’LİK FON HEDEFLENİYOR
Sermaye artışından yaklaşık 1 milyar TL gelir elde edilmesi bekleniyor. Halka arz sürecinde oluşacak 3,65 milyon TL’lik giderler düşüldükten sonra net fonun yaklaşık 996 milyon TL olması planlanıyor.
FONUN KULLANIMINDA FİNANSAL BORÇLAR VE VERGİ ÖNCELİĞİ
Elde edilen fonun yüzde 70-75’lik kısmı finansal borçların ödenmesinde, kalan yüzde 25-30’luk bölümü ise vergi borçlarının kapatılmasında kullanılacak. Fenerbahçe’nin bu stratejik adımı, mali yapısını güçlendirmeye ve borç yükünü hafifletmeye yönelik önemli bir hamle olarak değerlendiriliyor.
Fenerbahçe Beko'da Jasikevicius ve Tarık Biberovic EuroLeague finali öncesi konuştu
Son dakika... Fenerbahçe en büyük belasından kurtuluyor! Ali Koç'tan taraftarlara büyük müjde