Fener'in gençleri göz doldurdu

Fener'in gençleri göz doldurdu

Fenerbahçe, Süper Lig’e milli takım mücadeleleri için verilen arada Rusya temsilcisi Zenit ile dostluk maçında 2-2 berabere kaldı. Sahaya altyapıdaki isimlerin ağırlıkta olduğu bir kadro ile çıkan Sarı-Lacivertli takımda, genç futbolcuların performansları göz doldurdu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinden etkilenenler için milli takım arasında Zenit’le hazırlık karşılaşması düzenleyen Fenerbahçe’de tecrübeli çalıştırıcı Jorge Jesus sahaya genç isimleri sürdü. Bu sezon ilk 11’de birçok isme ilk defa forma veren Portekizli teknik adam genç isimlerin gösterdiği performanstan memnun kaldı. Sezonun başında takımın başına geçen Jesus, kadroda gençleri bulundurmasıyla dikkat çekerken, yıldız adayı Arda Güler’e forma süresi vermemesiyle de sık sık eleştirilmişti.

Son yıllarda genç futbolculardan istediği verimi alan kulüplerin başında gelen Sarı-Lacivertliler son olarak Zenit mücadelesinde Jin Ho Jo ve Bora Aydınlık’tan geleceğe yönelik iyi izlenim aldı. Zenit mücadelesinde Fenerbahçe kariyerinde ilk kez saha ilk 11’de çıkan Jin Ho gösterdiği performansla taraftar ve camianın olumlu desteğini aldı. 19 yaşındaki orta saha ilk yarıda yüzde 86’lık pas isabetine ulaşırken, rakiplerine karşı 2 çalım denemesine girdi ve ikisinde de başarılı oldu. İlk yarıda 4 kez ikili mücadeleye de giren Güney Koreli genç oyuncu girdiği mücadeleleri de kazanmayı başardı. Bu sezon Sarı-Lacivertli formayla alt yapı takımlarında da top koşturan Jin Ho, 19 karşılaşmada boy gösterdi ve 2 gol 1 asistlik skor katkısı verdi.

Zenit maçında gösterdiği performansla sosyal medyada da sıkça konuşulan Jin Ho Jo’nun sezon başında takımdan ayrılarak Çizme yolunu tutan stoper Kim Min Jae tarafından önerildiği ve Jae’nin Jin Ho’ya kefil olduğu kaydedildi. 19 yaşındaki genç orta sahanın gösterdiği performans gelecek adına Fenerbahçeli taraftarları sevindiren etken oldu.

Zenit karşılaşmasında orta koyduğu iyi oyunu bir de golle süsleyen Bora Aydınlık’ta akıllarda kalan isimlerden oldu. Rakibi karşısında 2-1 yenik durumdayken 68.dakikada ceza sahası dışından çok şık bir gole imza atan Bora, gösterdiği performansla çok konuşuldu. 17 yaşındaki genç futbolcu Fenerbahçe U19 takımında forma giyiyor. U19 takımında toplam 20 maça çıkan yıldız adayı 5 kez rakip fileleri sarsmayı da başardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN