FIFA Başkanı, Katar'ın içki yasağını savundu: Bira içmezseniz ölmezsiniz

FIFA Başkanı, Katar'ın içki yasağını savundu: Bira içmezseniz ölmezsiniz

2022 Dünya Kupası yarın Katar'da başlıyor. Dünya Kupası'nın Katar'da düzenleneceğinin açıklandığı ilk günden bugüne değin tartışmalar soluksuz devam ediyor. Son olarak Katar'ın stadyumlarda içki satışının yasaklanmasına yönelik karar aldırması üzerine tepkiler dozunu arttırdı. Söz konusu tartışmalara FIFA Başkanı Infantino da katıldı. FIFA Başkanı, içki satışının yasaklanmasına ilişkin "Üç saat boyunca bira içmezseniz de hayatta kalabileceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

2022 Dünya Kupası, 20 Kasım-18 Aralık arasında Katar’da düzenlenecek. Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi kararıyla birlikte tartışmalar da beraberinde geldi. Katar'ın insan haklarına ilişkin eleştirilere konu olan tavrı, insan hakları örgütleri tarafından topa tutulmuş söz konusu Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olmasına karşı çıkılmıştı.

MAÇ ESNASINDA İÇKİ SATIŞINA YASAK

Diken'de yer alan habere göre, eylülde Katar, biletli taraftarların Dünya Kupası maçlarında, stadyum çevresinde, başlama vuruşundan üç saat önce ve son düdükten bir saat sonraya kadar içki satın almalarına izin vereceğini açıklamıştı. Buna rağmen, maç esnasında satılmayacaktı.

Turnuvanın başlamasına iki gün kala da Katar’ın başvurusu ve FIFA’nın onayıyla stadyumlarda içki satışı yasaklandı.

'KATAR'I ELEŞTİRMEYİN'

IFA Başkanı Gianni Infantino, Katar’ın başkenti Doha’da, turnuva öncesinde basın toplantısı düzenledi. Infantino, içki yasağı ve turnuvanın Katar’a verilmesine yönelik eleştirilere cevap verdi.

Infantino, The Guardian ve AFP‘nin aktardığına göre, başlıca şunları dedi:

* Şahsen günde üç saat bira içemezseniz de hayatta kalacağınızı düşünüyorum.

* Bence biz Avrupalılar son 3000 yıldır yaptıklarımız için insanlara ahlaki dersler vermeye başlamadan önce önümüzdeki 3000 yıl için özür dilemeliyiz.

* Bugün kendimi Katarlı hissediyorum. Bugün kendimi Arap gibi hissediyorum. Bugün kendimi Afrikalı hissediyorum. Bugün eşcinsel hissediyorum. Bugün kendimi engelli hissediyorum. Bugün kendimi göçmen işçi gibi hissediyorum.

* Tabii ki Katarlı değilim, Arap değilim, Afrikalı değilim, gey değilim, engelli değilim. Ama öyle hissediyorum, çünkü yabancı bir ülkede bir yabancı olarak ayrımcılığa, zorbalığa uğramanın ne demek olduğunu biliyorum.

* Eleştirmek istiyorsun. Beni çarmıha gerebilirsin. Bunun için buradayım. Kimseyi eleştirme. Katar’ı eleştirme. İnsanların bu Dünya Kupası’nın tadını çıkarmasına izin verin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN