Filenin Sultanları'ndan THY'ye tepki: Bize gelince ekonomi

Filenin Sultanları'ndan THY'ye tepki: Bize gelince ekonomi

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt ve diğer takım üyeleri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile THY'ye tepki gösterdi. Firmandan açıklama geldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Ebrar Karakurt, 13 saatlik Amerika yolculuğu için ‘özel uçak’ tahsis etmek yerine ekonomi bölümünde uçmaları yüzünden Türk Hava Yolları’na (THY) tepki gösterdi. Milli voleybolcuların tepkisinin ardından THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğunun ilgili federasyona ait olduğunu belirtti.

Önceki aylarda Avrupa Şampiyonu olan milli takım oyuncuları tarifeli uçakla yurda dönerken milli futbol takımının Ermenistan maçına özel uçakla gitmesi de tartışma yaratmıştı. Karakurt ve takım arkadaşları ise sosyal medyadan bu duruma tepki gösterdi.

uu-1.jpg

'BİZE GELİNCE EKONOMİ'

13 saatlik ABD uçuşuna tarifeli uçakla ve ekonomi sınıfında uçan oyunculardan Ebrar Karakurt yaşananlara sosyal medya hesabından tepki verdi. Karakurt, “Başka takımlar için özel uçak tahsis etmeye devam, bize gelince ekonomi” ifadelerini kullandı.

ebrar.jpg

THY, önceki günlerde büyük bir lansmanla Türkiye Voleybol Federasyonu ile ulaşım sponsporluğu sözleşmesi imzalamıştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi ikinci etap maçları için ABD'ye gitti.

Karşılaşmalar 29 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde ABD'nin Teksak eyaletinde bulunan Arlington şehrinde oynanacak.

THY'DEN AÇIKLAMA

Milli voleybolcuların tepkisinin ardından THY Basın Müşaviri Yahya üstün, biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğunun ilgili federasyona ait olduğunu söyledi.

Üstün, X platformu üzerinden paylaşım yaptı:

Gerek ulusal, gerek de global düzlemde sporun ve sporcunun en güçlü sektörel destekçilerinden biri olan markamızın, sponsoru olduğu tüm federasyonlarımız için yıllık uçuş kapasitemiz dikkate alınarak, sene başında belirli bir uçuş planlaması yapılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen biletleme süreçlerine dair tüm detayların sorumluluğu ilgili federasyonlara ait olup, yetkililerince sağlanmaktadır."

Filenin Sultanları'nın hem tarifeli uçakla hem de ekonomi sınıfında Türkiye'ye dönmesi, sosyal medyada da büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, tepkiler üzerine, "Şampiyon olduktan sonra kızlara 'Bir gün daha kalalım. Sizi özel uçakla götüreyim. Program yapalım' dedim. Ancak kızlar 'Dönelim başkan' dedi. Yoksa ana sponsorumuz zaten özel uçak ayarlayacaktı" açıklamasını yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN