Futbolda flaş haber: Kulüpler Birliği, Süper Lig AŞ’ye mi dönüşüyor?

Futbolda flaş haber: Kulüpler Birliği, Süper Lig AŞ’ye mi dönüşüyor?

Kulüpler birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin istifasının hemen ardından yeni bir iddia gündeme geldi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı profesyonel bir isme bırakılacak ve tüm yönetim bu başkanla seçilecek. Bu da futbol dünyasında uzun zamandır konuşulan Süper lig AŞ modelinin ilk adımı demek oluyor.

Futbol dünyasında uzun yıllardır tartışmaların odağında yer alan Süper Lig AŞ için ilk adım atılıyor. 6 Temmuz'da gerçekleşecek Kulüpler Birliği Genel Kurulu öncesi istifasını açıklayan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yerine geçecek isim profesyonel bir yönetici olacak.

Dünya'dan Ceyhan Kuburlu'nun haberine göre, yeni isim kulüplerin dışında sektöre hakim bir CEO olacak. Bu da Kulüpler Birliği Vakfı’nın bundan sonra yeni bir yapılanma ile Süper Lig AŞ’ye devşirilmesi anlamına geliyor.

YAYIN İHALESİNDE ETKİLİ OLACAK

Yeni dönemde yapılacak yayın ihalesi öncesinde yeni yönetimin ve CEO’nun da etkinliği artacak. TFF bu konuda kulüpleri de işin içerisine katmak istiyor. Ancak mevut yönetimlerle bunun olmayacağı anlaşıldı. Şimdi de Süper Lig AŞ modeli öne çıkacak. Yayın ihalesi sadece TV yayınlarını kapsamayacak dijitalleşme ve sponsorluk hakları da öne çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN