Futbolseverler bayram yapacak: 1 ayda 97 maç, ardından Dünya Kupası

Futbolseverler bayram yapacak: 1 ayda 97 maç, ardından Dünya Kupası

Tarihte ilk kez kasım ayında düzenlenecek Dünya Kupası'na 1 ay kala futbolseverler Süper Lig'de, Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da aralıksız olarak birbirinden keyifli maçların heyecanını yaşayacak.

Bu yıl ilk defa kış mevsiminde düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nın heyecanı tüm futbolseverler tarafından hissedilmeye başlarken, kupa öncesi yerel ligler ve Avrupa kupaları da birçok önemli karşılaşmaya sahne olacak.

Türkiye'nin yer almayacağı 2022 Dünya Kupası öncesinde, Türk futbolseverler, birbirinden heyecanlı organizasyonlarda birçok karşılaşmayı takip edecek.

LİGDE VE KUPADA YOĞUN MAÇ PROGRAMI

Dünya Kupası dolayısıyla ara verilecek Süper Lig'de, söz konusu bölümde 4 hafta oynanacak ve bu süreçte her hafta 9 müsabakadan 36 mücadele yer alacak.

Türkiye Kupası'nda devam eden 3. eleme turunda bugün ve yarın 26 maçı takip edecek taraftarlar, dikkatini daha sonra kupada 8, 9 ve 10 Kasım tarihlerindeki 4. Eleme Turu'na çevirecek. Söz konusu organizasyonun 4. Eleme Turu'nda toplamda 27 müsabakaya çıkılacak.

fenerbahce-taraftarlari.jpg

4 HAFTADA 97 MAÇ

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor, katıldıkları organizasyonlarda kader maçlarına çıkacak. Türk takımları bu süreçte Avrupa'da toplam 8 karşılaşma yapacak.

Türk futbolseverler, bu süreçte Süper Lig, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası'nda toplamda 97 müsabakayı takip etme fırsatı yakalayacak. 14. haftanın ardından Süper Lig'e ara verilmesiyle Dünya Kupası öncesi, A Milli Futbol Takımı'nın da 2 hazırlık maçına çıkması bekleniyor.

Alt liglerde ise Dünya Kupası arası verilmeyecek ve heyecan devam edecek.

2022 DÜNYA KUPASI HANGİ TARİHLERDE OYNANACAK?

Süper Lig'e 13 Kasım 2022 günü ara verilmesinin ardından futbolseverler, Katar'daki Dünya Kupası'nın keyfini yaşayacak.

FIFA Dünya Kupası tarihinde ilk kez Orta Doğu'da düzenlenecek. Katar'da yaz sıcaklığının yüksek olması nedeniyle turnuva yaz aylarında değil, kasım ve aralık aylarında gerçekleşecek.

Heyecanla beklenen organizasyon 21 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 18 Aralık 2022 Pazar günü Lusail Iconic Stadyumu finale ev sahipliği yapacak.

2022 Dünya Kupası maçları TRT 1 ve TRT Spor'da şifresiz yayınlanacak.

2022-dunya-kupasi-ne-zaman-hangi-kanalda.jpg

2022 DÜNYA KUPASI'NA HANGİ ÜLKELER KATILIYOR?

A GRUBU

Katar
Ekvador
Senegal
Hollanda

B GRUBU

İngiltere
İran
ABD
Galler

C GRUBU

Arjantin
Suudi Arabistan
Meksika
Polonya

D GRUBU

Fransa
Avusturya
Danimarka
Tunus

E GRUBU

İspanya
Kosta Rika
Almanya
Japonya

F GRUBU

Belçika
Kanada
Fas
Hırvatistan

G GRUBU

Brezilya
Sırbistan
İsviçre
Kamerun

H GRUBU

Portekiz
Gana
Uruguay
Güney Kore

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN