Galatasaray maçında skandal hata! Hakemden olay yaratan itiraf! VAR'da neler dönmüş neler!

Türk futbolundaki hakem tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Galatasaray maçını yöneten ünlü hakem tarihi itiraflarda bulunarak sosyal medyanın gündemine oturdu.

Türk futbolunda her geçen gün artan 'hakem tartışmaları'na bir yenisi daha eklendi. Eski hakem, tarihi itiraflarda bulunarak dikkatleri üzerine çekti. Ünlü hakemin açıklamaları kısa süre içerisinde sosyal medyanın gündemine oturdu.

Son olarak 2018-2019 sezonunun 32. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor- Galatasaray maçını yöneten eski hakem Serkan Çınar, tarihi bir itirafa imza attı.

Sky Spor Youtube kanalına konuk olan Serkan Çınar, Erman Özgür'ün sorularını yanıtlayarak dikkat çekici açıklamalara imza attı. Eski hakem Çınar'ın açıklamaları sosyal medyada kısa süre içerisinde gündem olurken çok sayıda etkileşim aldı.

Yönettiği son maç olan Rizespor- Galatasaray karşılaşması hakkında konuşan Serkan Çınar, söz konusu karşılaşmada VAR kamerasında kendisine gösterilen görüntünün yayıncı kuruluş tarafından yayınlanmadığını öne sürdü.

"BANA GÖSTERİLEN GÖRÜNTÜ YAYINA VERİLMEDİ"

Çınar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben pozisyonu aut verdim, yerimi aldım. Oyuncular da itiraz ediyor, çünkü bir ayak savurma var, vurma var. VAR hakemi, 'Kontrol ediyorum, hücum oyuncusu topa vuruyor, savunma oyuncusu hücum oyuncusunun ayağına vuruyor. Ofsayt'ı kontrol ediyorum' dedi. Burada iş değişti şimdi. Oyuncularda itiraz ediyor, 'Tamam beyler, çok hızlı gelişti olay biz de kaçırdık' diyoruz. 'VAR hakemi ofsaytı kontrol ediyor, vurma olduğunu söyledi gidip inceleyeceğiz' diyoruz.

VAR hakemi çağırdı. Gittik baktık, bir görüntü gösterdiler bana... Dedim ki 'Bu pozisyon için beni niye çağırdınız, ne gördünüz bu pozisyonda' dedim. 'Hocam o görüntü değil, başka bir görüntü var. Biz sana göstereceğiz' dediler. Görüntü geldi. Tabi orda izlediğiniz ekranda küçük. Ben görüntüyü bakıyorum 'Siz burada teması görüyor musunuz' diyorum. 'Hocam burada vuruyor diyor. Hücum oyuncu burada topa vuruyor. Savunma oyuncusunun savurduğu ayak da hücum oyuncusunun ayağına geliyor' diyor. Tamam diyorum. Siz görüyor musunuz evet. Eminsiniz dimi diyorum. Evet diyorlar. Görüyorsanız o zaman tamam penaltıyı veriyorum dedim. Tamam hocam dediler. Verdik penaltıyı. Bana gösterilen görüntü yayına gelmiyor.

BENİM DE BAŞIM YANAR

İşin tuhaf tarafı ne biliyor musunuz. O yayına yansımayan görüntü... gözlemciler maç biter bitmez hemen gider yayıncı kuruluştan hemen görüntüyü alır, sahada hakemle 10-15 dakika hakemle toplantı yapar. Orada da kritik pozisyonları değerlendirir sonra gider raporunu yazar. Gözlemci geldi konuştuk falan, 'Serkancığım, verdiğin karar doğru. Ancak şöyle doğru, sana gösterilen görüntüyü yayına vermemişler. Sana gösterilen görüntüde sen haklısın' dedi. 'Bak dedi ben telefona aldım ama yayına vermemişler. Ben yönetmenden görüntüyü zor aldım. Vermek istemedi. Bu görüntüyü verirsek başımız yanar' demişler. Bana anlatılanı söylüyorum. ben telefonla konuştum ettim, yayıncı kuruluştan zorla aldım bana başımız yanar dediler' dedi.

Bana telefondan açtı görüntüyü. Hakem arkadaşlarla soyunma odasındayız. Evet hocam bu görüntü gösterildi bana dedim. Tamam hocam haklısın dedi. Ama dışarısı kaynıyor. Ama VAR'daki kendilerini kurtarmak için muhtemelen ikili ilişkilerini kullanarak kamuoyuna, basına bu şekilde ilettikleri için... Gözlemciyi aradım 'Bana şu görüntüyü atar mısınız hakemliğim bitecek. En azından insanlara derdimi anlatabileyim' dedim. 'Atamam Serkancığım, benim de başım yanar' dediler. Bu konuyla ilgili daha sonra benim hakemliğim bitti."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN