İranlı futbolcuya 'Allah'a karşı savaş açmaktan' idam cezası

İranlı futbolcuya 'Allah'a karşı savaş açmaktan' idam cezası

İranlı futbolcu Amir Nasr-Azadani, ülkedeki protestolara katıldığı gerekçesiyle "Allah'a karşı savaş açmak suçundan" idam cezasına çarptırıldı. Uluslararası Futbolcular Birliği FifPro, kararı 'şoke edici ve mide bulandırıcı' olarak niteleyerek, cezanın kaldırılmasını talep etti.

İran'da Mahsa Amini'nin, polis nezaretindeyken hayatını kaybetmesinin ardından yayılan rejim karşı protestolara katılan, bir dönem 16 yaş altı milli takımında forma giyen Amir Nasr-Azadani, İsfahan'da güvenlik güçlerinden üç kişinin öldürüldüğü "silahlı ayaklanmaya" katıldığı iddiasıyla Eylül ayında tutuklandı. Futbolcunun idam cezasına mahkum edildiği bildirildi.

26 yaşındaki savunma oyuncusu "isyan etmek, yasadışı çetelere üye olmak, güvenliği baltalamak için gizli anlaşma yapmak ve muharebeye yardım etmek" ile suçlandı. İran'da “Allah'a karşı savaş açmak” anlamına gelen muharebe suçlaması ölüm cezasıyla sonuçlanıyor.

11 KİŞİYE ÖLÜM CEZASI

Rejimin meşruiyetini sarsan ülke çapındaki protestoları bastırmaya çalışan Tahran, bu ay iki protestocunun asıldığını ilan ederek, muharebe ile ilgili suçlananların yakında infaz edileceğine dair korkuları ateşledi.

Uluslararası Af Örgütü, protestolar nedeniyle 11 kişinin ölüm cezasına çarptırıldığını ve aralarında Nasr-Azadani'nin de bulunduğu en az dokuz kişinin de ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN