İskoçlardan Eskişehirspor'a göz dolduran ahde vefa

İskoçlardan Eskişehirspor'a göz dolduran ahde vefa

Eskişehirspor'un İskoçya'daki kardeş takımı St. Johnstone'un taraftar grubu, lig maçında açtıkları pankartla, zor günler geçiren kırmızı-siyahlı ekibe destek verdi. Unutulmayacak vefa gösterisi, futbolseverleri duygulandırdı.

Eskişehirspor, Süper Lig'deyken 2012 yılında Avrupa Ligi'nde İskoçya'nın St. Johnstone takımıyla karşı karşıya gelmişti.

İki takım arasında Eskişehir'de oynanan maçı Eskişehirspor 2-0 kazanmış, İskoçya'da ise taraflar 1-1 berabere kalmıştı.

Bu maçlar iki kulüp arasında dostluk bağları kurulmasını sağlamış, birbirlerini kardeş takım ilan etmişlerdi.

İSKOÇ TARAFTARLAR ESKİŞEHİRSPOR'U UNUTMADI

Eskişehirspor daha sonra tarihinin en kötü günlerini yaşadı. Süper Lig'den düştü. 1. ve 2. ligde de tutunamadı. Eskişehirspor şu anda 3. Lig'de grubunda son sırada bulunuyor.

Eskişehirspor'u takip eden İskoç kulübünün taraftarları bu hafta Premier Lig'de oynadıkları Kilmarnock maçında unutulmaz bir olaya imza attılar.

"ESKİŞEHİRSPOR'U KURTARIN"

İskoçlar Eskişehir'in plakası olan 26. dakikada tribünde iki pankart birden açtılar.

Pankartlarda İngilizce olarak, "Eskişehirspor'u Kurtarın" ve "Anadolu'nun Yıldızı Işıl Işıl Parlasın" yazıları yer aldı.

St. Johnstone taraftarının desteği İskoçya'da da gündem oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN