İstanbulspor'da Fatih 'Sultan' Tekke mucizesi! Süper Lig'e damga vurdu: Şenol Güneş'ten sonra en iyisi

İstanbulspor'da Fatih 'Sultan' Tekke mucizesi! Süper Lig'e damga vurdu: Şenol Güneş'ten sonra en iyisi

Evinde ağırladığı Ümraniyespor'u 4-0 ile geçen Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor, Süper Lig'i 12. sırada tamamladı. İstanbul ekibinin teknik adamı Fatih Tekke, göreve geldiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettirirken 'göreve sonradan gelen' teknik direktörler içerisinde Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in ardından en başarılı isim olarak Süper Lig'e damga vurdu.

FURKAN UZUN

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Ümraniyespor'u ağırlayan İstanbulspor, rakibini 4-0 ile geçerek ligi 41 puanla 12. sırada tamamladı. Sarı-siyahlı ekibin başına geçtiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren başarılı teknik adam Fatih Tekke, İstanbul ekibini ligde tutarak Süper Lig'e adeta damga vurdu.

Süper Lig'de kümede kalma savaşı veren İstanbulspor, Ümraniyespor'u 4-0 ile geçerek topladığı 41 puan ile ligi 12. sırada tamamladı. Mütevazi kadrosuyla sezon başında 'küme düşme adayı' olarak gösterilen İstanbulspor'da Fatih Tekke, aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekti.

1523451.jpg

EN BAŞARILI İKİNCİ İSİM

Süper Lig'in 12.haftasında 2-5 sonuçlanan Fenerbahçe karşılaşmasıyla İstanbulspor'daki görevine başlayan Fatih Tekke, göreve geldiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin takdirini topladı.

Mütevazi kadrosuyla sezon başında küme düşmesine kesin gözüyle bakılan İstanbul temsilcisi, başarılı teknik adamın göreve gelmesiyle çarpıcı sonuçlara imza attı. 45 yaşındaki teknik adam, 'sezon ortasında' göreve gelen teknik adamlar arasında en başarılı ikinci isim olurken özellikle Süper Lig'in ikinci yarısında çarpıcı sonuçlara imza attı.

SÜPER LİG'İN İKİNCİ YARISINI 7. SIRADA TAMAMLADI

Süper Lig'in ilk devresini 15 puanla 18. sırada tamamlayan İstanbulspor, söz konusu karşılaşmalarda yalnızca 4 galibiyet alabilmiş ve Süper Lig'in ilk yarısı boyunca rakip fileleri yalnızca 18 kez havalandırabilmişti.

Sarı-siyahlı ekip ayrıca kalesinde gördüğü 36 gol ile Süper Lig'in en çok gol yiyen takımı konumunda bulunuyordu. Devre arasında Lokilo ve Eze gibi takviyelerle kadrosunu güçlendiren İstanbulspor, Süper Lig'in ikinci yarısında deprem nedeniyle ligden çekilen takımlarla olan karşılaşmalar dahil olmak üzere 8 galibiyet elde ederek 26 puan topladı. İstanbul ekibi böylece Süper Lig'in ikinci yarısını 7. sırada tamamladı.

Süper Lig'in ilk devresine ait puan durumu

whatsapp-image-2023-04-27-at-14-44-34.jpeg

Süper Lig'in ikinci yarısına ait puan durumu

whatsapp-image-2023-06-09-at-01-03-29.jpeg

FATİH TEKKE İLE 27 PUAN

Fatih Tekke göreve gelmeden önce 10 karşılaşmada 2 galibiyet 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile yalnızca 8 puan toplayarak 18. sırada yer alan İstanbulspor, 45 yaşındaki teknik adamın göreve geldiği günden bu yana 8 galibiyet 3 beraberlik ve 13 yenilgi ile 27 puan topladı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK karşılaşmaları dahil edildiği zaman ise Tekke'nin topladığı puan 33'e ulaştı.

Fatih Tekke'nin İstanbulspor'a imza attığı günden bu yana Süper Lig'deki puan durumu

whatsapp-image-2023-06-09-at-01-04-47.jpeg

DÜNYA KUPASI ARASI SONRASINDA DİKKAT ÇEKEN BAŞARI

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK karşılaşmaları dahil olmak üzere İstanbul ekibi, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e verilen ara sonrasında 23 karşılaşmaya çıktı.

Sarı-siyahlı ekip söz konusu 23 karşılaşmada 10 galibiyet 3 beraberlik ve 10 yenilgi alarak 33 puan topladı. İstanbulspor'un Dünya Kupası arası sonrasında son şampiyon Trabzonspor'dan sadece 1 puan az toplaması ise dikkati çekti.

Dünya Kupası arası sonrasındaki puan durumu

whatsapp-image-2023-06-09-at-01-05-29.jpeg

Öte yandan bu sezon Süper Lig'de 17 farklı teknik adam 'sezon ortasında' göreve geldi. Kasımpaşa ve Ankaragücü 4 farklı teknik adamla çalışırken, Trabzonspor ve Alanyaspor 3, Konyaspor, İstanbulspor, Ümraniyespor, Giresunspor, Karagümrük, Gaziantep, Hatayspor ve Beşiktaş ise 2 farklı teknik adamla çalıştı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN ARDINDAN EN BAŞARILI İSİM FATİH TEKKE

Söz konusu 17 teknik direktör arasında en çok puanı 53 puan ile Şenol Güneş topladı. Tecrübeli teknik adam 23 maçta siyah-beyazlı ekibin başında yer alırken söz konusu karşılaşmalarda 16 galibiyet 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

İstanbulspor teknik direktörü Fatih Tekke ise 24 Süper Lig maçında görev alırken 8 galibiyet 3 beraberlik ile 13 yenilgi elde ederek 27 puan topladı. 45 yaşındaki teknik adam böylece 'Göreve sonradan gelen' teknik direktörler arasında Şenol Güneş'in ardından en çok puanı toplayan isim oldu.

Başarılı teknik adamı Alanyaspor teknik direktörü Ömer Erdoğan takip etti. Bu sezon 'iki farklı takımla' toplam 24 maça çıkan Erdoğan, söz konusu karşılaşmalarda 8 galibiyet 3 beraberlik ve 13 yenilgi elde etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN