Jesus'un Fener'i rekora koşuyor

Jesus'un Fener'i rekora koşuyor

Teknik direktör Jorge Jesus’un önderliğinde bambaşka bir kimliğe bürünen Fenerbahçe, hücumdaki etkisi ile göz dolduruyor. Yakalanan gol grafiği ile Süper Lig’in ilk 10 haftasına damga vuran Sarı-Lacivertliler, ‘103 gollü sezon’ rekorunu geride bırakma yolunda ilerliyor.

Fenerbahçe hem Avrupa’da hem de Süper Lig ‘de fırtınalar estiriyor. Sarı-Lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi’nde tur atlarken, Süper Lig’de de son olarak Ankaragücü’nü geçip ligde 20 puanla 2. sırada yer aldı. Kanarya, Jorge Jesus yönetimindeki geçtiğimiz senelere göre bambaşka bir takım görüntüsü çizerken, oynadığı oyunla da taraftarlarının beğenisini topladı. Bu sezon çıktığı 9 Süper Lig maçında 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşayan Sarı-Lacivertli ekip, 28 gol kaydederken kalesinde 10 gol gördü ve hanesine 20 puan yazdırarak maç eksiği ile zirvenin 1 puan gerisinde yer aldı.

Fenerbahçe 103 gollük şampiyonluğun yaşandığı rekor sezonuna oldukça yakın bir grafik ile yoluna devam ediyor. 1988-89 sezonunda Todor Veselinovic’in öğrencileri, bu sezonki gibi 19 takımla oynanan sezonu 93 puanla şampiyon tamamlamış ve attığı 103 gol ile Süper Lig rekoru kırmıştı. Jorge Jesus’un takımı da attığı goller ve hücumda yakaladığı ritimle yeni bir rekor kırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bay haftasını geride bırakan Fenerbahçe, 9 maçta 28 gol attı. Maç başına 3.11 gol ortalaması tutturuldu. 103 gollü takımın ortalaması maç başına 2.86’ydı. Bu sezon ligde 12 oyuncusundan gol katkısı alan Fenerbahçe 1988-89’da 13 farklı futbolcudan gol bulmuştu. Jesus’un takımı 9 haftada 19.6 xG yakalayıp bu alanda ligin en iyisi oldu. 2022-23 takımı 37 net gol pozisyonuna girdi ve bu açıdan da ligin lideri. Fenerbahçe’nin bu sezon rakip kalelere çektiği şutlardaki gol oranı yüzde 22.

Fenerbahçe’de bu sezon skora katkı veren oyuncuların sayısı da bir hayli fazla. Takımın en skorer ismi Enner Valencia olurken Ekvadorlu santrfor, 8 lig maçında 10 kez fileleri havalandırdı. Sarı-Lacivertli ekipte İrfan Can, Batshuayi, King, Arda Güler, Diego Rossi ve Crespo 2’şer kez gol sevinci yaşarken Gustavo, Pedro, Emre Mor, Alioski ve Zajc birer kez rakip fileleri havalandırdı.

Gollerin 16’sı sağ, 9’u sol ayak, 3’ü de kafayla geldi. Yine bu gollerin 25’i ceza sahası içinden, 3’ü dışından atıldı. 5 penaltıdan 4’ü golle sonuçlandı, 1’i kaçtı. Kanarya hiç duran top golü atamadı. 9 maçta yüzde 81.9 pas başarısı sağlayan Fenerbahçe, topla oynamada da yüzde 54’lük bir üstünlük kurdu.

HAK EDEN FORMAYI ALIYOR

Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un ideal 11 kavramını kullanmaması bu sezon en büyük kozu oldu. Sarı-Lacivertli takımda nerdeyse bütün futbolcular artık gerçek bir as futbolcu oldu. Jorge Jesus, kadrosundaki tüm oyunculara eşit oranda şans veriyor, futbolcular her maç oynayacakmış gibi kendini hazırlamak zorunda kalıyor. En bariz örnek de Avrupa Ligi’nde son maçta Larnaca deplasmanındaki ilk 11’den 5 futbolcu, önceki gün ligdeki Ankaragücü mücadelesinde yedek bekledi. Jorge Jesus’un ilk 11’leri ve formasyonlarıyla herkesi ters köşe bırakıyor. Portekizli çalıştırıcının şu ana kadar 5 farklı formasyon ile sahaya çıkması ise rakiplerinin önlem almasını güçleştirdi.

SERDAR AZİZ ‘DALYA’ DİYECEK

2018-2019 sezonun devre arasında, Sarı-Lacivertlilerin ezeli rakibi Galatasaray’dan aldığı Serdar Aziz, 3.5 yılı aşkın bir süredir formasını giydiği Fenerbahçe’de 99 resmi maçta sahaya çıktı. Ersun Yanal, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira, İsmail Kartal ve son olarak Jorge Jesus’la çalışan Serdar Aziz, bütün teknik adamların vazgeçemediği önemli isimlerden biri oldu. Serdar, Fenerbahçe kariyerinde Süper Lig’de 87, Avrupa kupalarında 7, Türkiye Kupası’nda ise 5 müsabakada süre aldı. Serdar Aziz, Jesus’un forma vermesi durumunda cumartesi günü Fenerbahçe formasıyla 100. maçına Medipol Başakşehir karşısında çıkacak ve dalya diyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN