Kadıköy'de zirveyi ilgilendiren kritik maç: Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i konuk ediyor

Kadıköy'de zirveyi ilgilendiren kritik maç: Fenerbahçe, evinde Başakşehir'i konuk ediyor

Avrupa'da ve ligde peşpeşe aldığı aldığı galibiyetlerle taraftarının yüzünü gülden Fenerbahçe, eski futbolcusu Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Başakşehir'i bu akşam Kadıköy'de ağırlıyor.

Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda oynadığı maçta Ankaragücü'nü 3-0 mağlup ederek puanını 20'ye çıkaran, sıralamada da lider Adana Demirspor'un ardından ikinciliğe yerleşen Fenerbahçe, bu akşam kendi sahasında karşılaşacağı aynı puana sahip Başakşehir maçından 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Tedavileri devam eden Luan Peres, Joshua King ve Mert Hakan Yandaş, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir karşısında forma giyemeyecek.

BAŞAKŞEHİR DOLU DİZGİN

Haftaya 20 puanla giren Medipol Başakşehir, puan cetvelinde averajla Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada yer alıyor.

Süper Lig'in 9. haftasında Sivasspor'a 2-0 mağlup olan Başakşehir, son maçında ise sahasında İstanbulspor'u 2-0 yendi.

Medipol Başakşehir'de kart cezalısı Youssouf Ndayishimiye forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Şener Özbayraklı'nın durumu ise maç gününde netlik kazanacak.

Fenerbahçe-Başakşehir maçı Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda 22 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. Maç Bein Sports 1'den canlı yayınlanacak. Kritik müsabakada Zorbay Küçük düdük çalacak.

FENERBAHÇE EVİNDE DAHA ÜSTÜN

İki takım arasında 2007-2008 sezonundan bu yana oynanan 28 maçta sarı-lacivertliler 14, turuncu-lacivertliler ise 11 galibiyet elde etti. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe 39 gol atarken, Başakşehir ise 32 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-lacivertlilerin, rakibiyle sahasında yaptığı maçlarda bariz üstünlüğü bulunuyor. Fenerbahçe, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan ve 2014'ten itibaren Medipol Başakşehir ismiyle mücadele eden turuncu-lacivertli takımla Kadıköy'de karşı karşıya geldiği 14 lig karşılaşmasının 10'unu kazandı.

İki takım arasında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılan 3 lig maçından ikisi berabere, birisi de sarı-lacivertlilerin mağlubiyetiyle sonuçlandı.

Kadıköy'de yapılan Süper Lig müsabakalarında Fenerbahçe 25, Medipol Başakşehir ise 10 gol kaydetti.

MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ

Fenerbahçe:

Altay
Szalai
Gustavo
Serdar Aziz
Ferdi
Crespo
Arao
Lincoln
İrfan Can
Valencia
Batshuayi

Başakşehir:

Volkan
Ömer Ali
Duarte
Touba
Hasan Ali
Biglia
Berkay
Mahmut
Serdar
Deniz Türüç
Traore

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN