Kanarya’da işler yolunda

Kanarya’da işler yolunda

Süper Lig’de son haftalarda yakaladığı yenilmezlik serisi ile yükselişe geçen Fenerbahçe’de yüzler gülüyor. Teknik direktör İsmail Kartal, Sarı-Lacivertlileri mental olarak yukarı taşırken özgüven sorununu aşan Fenerbahçeli oyuncular, bu çıkışı skora yansıtmayı da başarıyor.

GÖKHAN AKTÜRK

Bu sezon yarıştığı tüm kulvarlarda şampiyonluk hedefinden kopan Fenerbahçe’de yaşanan değişim meyvelerini veriyor. Vitor Pereira’dan boşalan koltuğa geçici olarak getirilen İsmail Kartal, Sarı-Lacivertlilerin beklentilerine cevap vermeye başladı. Takım içindeki huzursuzluk ve özgüvensizlik ortamını sonlandıran deneyimli teknik adam, Samandıra’daki olumsuz havayı tersine çevirerek takımı mental olarak yukarıya taşıdı. Göreve geldiği ilk günden itibaren futbolcuları ile birebir görüşen İsmail Kartal, toplantılarda Sarı-Lacivertli camianın oyun anlamında beklentilerini de anlatıyor. Rakip analizine önem veren ve maça göre farklı taktik organizasyonlar çalıştıran Kartal, bu anlamda da olumlu geri dönüşler aldığını düşünüyor. Karşılaşmalardaki mücadele gücünün artması, ardından saha sonuçlarının gelmesi ise İsmail Kartal’ın elini güçlendirmiş durumda. Saha içindeki oyunu günden güne gelişen Sarı-Lacivertliler, hem defansif hem de ofansif anlamda yükselen bir performans grafiği çizmeye başladı. Gelişen oyunun sahadan skora da yansıması Fenerbahçe yönetiminin yüzünü güldürüyor.

Kanarya’nın sıkıntılı gününde takımın başına geçmeyi kabul eden teknik direktör İsmail Kartal, takımı teslim edeceği hocaya sunacağı raporunu hazırlıyor. Tecrübeli hoca, kalacaklar ve gidecekler hakkındaki düşüncelerini tek tek not alıyor. Gelecek sezon saha içinde 4 yerli oyuncu zorunluluğu bulunması nedeniyle özellikle kaliteli yerli oyuncuları listeleyen Kartal, tüm performans verilerini sezon sonunda yönetime sunacak.

FENER'DE GUSTAVO ÇIKMAZI

Fenerbahçe’de yüksek maaşı sebebiyle yönetimin elden çıkartmak istediği Luiz Gustavo takımda kalmak istiyor. Bu sezon sakatlığı sebebiyle birçok maçta forma giyemeyen Luiz Gustavo, menajeri aracılığıyla takımdan ayrılmak istemediğini bildirdi. Ancak Fenerbahçe yönetimi, 34 yaşındaki orta sahayla devam etmeyi düşünmüyor. Gustavo bu sezon 14’ü Süper Lig olmak üzere 20 maça çıkarken, 1 gol 1 asistlik katkı sağladı. Brezilyalı orta sahanın performansı ise oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle taraftarlardan geçer not alamamıştı. Fenerbahçe ile olan sözleşmesi önümüzdeki sezonun sonunda bitecek olan Luiz Gustavo’ya, geçen yaz Fransa’nın Lyon takımından 7 milyon euroluk teklif gelmiş ancak yönetim bu teklifi reddetmişti. -

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN