Koç döneminde müze boş kaldı

Koç döneminde müze boş kaldı

2018’de büyük umutlarla başkan seçilen Ali Koç, Fenerbahçe’nin en başarısız dönemlerinden birine imza atıyor. Ali Koç’un görev süresi boyunca 4 farklı takımın şampiyonluğuna şahitlik eden Sarı-Lacivertliler, yenilmezlik serilerine veda ederken derbilerde de beklentilerin altında kaldı.

Fenerbahçe’de 4 sezonluk şampiyonluk hasretinin ardından 2018’de büyük umutlarla kulüp başkanlığına seçilen Ali Koç, camianın beklentilerini karşılayamadı. Sarı-Lacivertli ekipte Koç’un başkanlık yaptığı 5 sezonda, Galatasaray 2 kez mutlu sona ulaştı. Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in de şampiyonluk yaşadığı 5 senenin ardından Fenerbahçe taraftarlarının şampiyonluk hasreti 9 yıla çıktı.

Fenerbahçe, Ali Koç başkanlığındaki ilk sezonunda Süper Lig’i şampiyon Galatasaray’ın 23 puan gerisinde 6. sırada tamamladı. Bir sonraki sezon yine zirvenin uzağında kalan Sarı-Kanaryalar, şampiyon Başakşehir’in 16 puan altında 7. sırada yer aldı. Süper Lig’de 2020-21 sezonunda ilk kez zirveye yaklaşan Fenerbahçe, aynı puanla ilk iki sırada yer alan Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından 2 puan farkla 3. sırada sezonu noktaladı. Fenerbahçe, 2021-22 sezonunda şampiyon Trabzonspor’un 8 puan gerisinde ikincilikle yetindi.

Başkan Ali Koç’un göreve gelmesiyle birlikte Fenerbahçe’nin derbi maçlardaki performansı da dibe vurdu. Bilhassa evindeki yenilmezlik serisiyle dikkati çeken Fenerbahçe, rakiplerine karşı bu üstünlüğünü koruyamazken, son 5 sezonda Beşiktaş ve Galatasaray ile yaptığı 20 maçta sadece 3 galibiyet alabildi. Bu karşılaşmalarda 7 kez yenilmekten kurtulamayan Fenerbahçe, 10 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Derbi karşılaşmalara Trabzonspor’la yapılan müsabakalar da eklendiğinde, Fenerbahçe oynadığı 30 maçta 11 mağlubiyet, 13 beraberlik ve 6 galibiyet aldı.

Ligde 9 sezondur şampiyonluk göremeyen Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı da en son 2013 yılında kazandı. Sarı-Lacivertliler, söz konusu yılda Trabzonspor’u 1-0 yenerek kupayı müzesine götürmüştü. Bu sezon da finale kalmayı başaran Fenerbahçe, hafta sonunda yapılacak müsabakada Başakşehir’le kupa için kozlarını paylaşacak. Kanarya bu karşılaşmayı kazanarak en azından taraftarlarını teselli etmek isteyecek. Kupayı Başakşehir’in kazanması halinde Fenerbahçe’nin kupa hasreti 10 sezona çıkacak ve Ali Koç yönetiminde Fenerbahçe’nin 5 sezonu kupasız tamamlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN