Kulübeler yerliye emanet

Kulübeler  yerliye emanet

FIFA 20222 Dünya Kupası için geri sayım devam ederken turnuvanın teknik direktörleri de netleşti. Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılan 32 ülkenin 21’i milli takımlarını yerli teknik adamlara, 11’i ise yabancı çalıştırıcılara emanet etti.

Katar’ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’nda en çok İspanya, Arjantin, Portekiz ve Fransa’dan teknik adamlar görev yapacak. Kupaya toplam 32 takım katılırken, İspanyol, Fransız, Arjantinli ve Portekizli teknik adamlar üçer milli takımın başında başarılı sonuçlar almak için çaba harcayacak.

Kupada 2’şer Alman ve İngiliz teknik direktör yer alırken, Senegal, Hollanda, ABD, Galler, Polonya, Avustralya, Danimarka, Tunus, Kolombiya, Japonya, Hırvatistan, Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun ve Uruguay ise birer teknik adamla temsil edilecek. Dünya Kupası’na katılan 32 ülkenin 21’i milli takımlarını yerli teknik adamlara, 11’i ise yabancı çalıştırıcılara emanet etti. Senegal, Hollanda, İngiltere, ABD, Galler, Arjantin, Polonya, Fransa, Avustralya, Danimarka, Tunus, İspanya, Almanya, Japonya, Hırvatistan, Brezilya, Sırbistan, İsviçre, Kamerun, Portekiz ve Uruguay, yerli teknik direktör tercihinde bulunan ülkeler oldu. Katar, Ekvador, İran, Suudi Arabistan, Meksika, Kosta Rika, Belçika, Kanada, Fas, Gana ve Güney Kore ise tercihlerini yabancı teknik direktörlerden yana kullandı.

Dünya Kupası’ndaki 32 takımı çalıştıran teknik adamlar içinde en genci Arjantin Milli Takımı’nı çalıştıran Lionel Scaloni. Arjantin’in başına 2018 yılında geçici olarak geçen ancak aldığı başarılı sonuçlarla kulübeyi bırakmayan Scaloni, 16 Mayıs 1978 doğumlu ve 44 yaşında. Kupadaki 32 teknik direktör içinde en yaşlısı ise Hollanda Teknik Direktörü Louis van Gaal oldu. Dünyanın sayılı teknik direktörleri arasında yer alan 71 yaşındaki Van Gaal, kupadaki en deneyimli çalıştırıcı olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN