Kupa arası Kanarya’ya ilaç olacak

Kupa arası Kanarya’ya ilaç olacak

Sezonu 20 Temmuz’da Dinamo Kiev maçıyla açan Fenerbahçe, 45 günlük Dünya Kupası arasını iple çekiyor. Söz konusu süreçte 24 müsabakada boy gösteren Sarı-Lacivertli ekip, yorgunluk sorununu çözmek ve sakatlığı bulunan isimlerin dönüşü için arayı değerlendirecek.

Avrupa Ligi ve Süper Lig’de rakip tanımayan Fenerbahçe, Jorge Jesus yönetiminde bambaşka bir grafik çiziyor. Geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor karşısında Michy Batshuayi’nin 48. dakikada kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kalan Sarı-Lacivertli takım, buna rağmen galibiyet odaklı taktiğinden vazgeçmedi; 1-0 öne geçtikten sonra bile skoru korumak yerine sürekli gol aradı. Bir kişi eksik olmalarına rağmen maçın tamamında toplam 108.3 kilometre koşan Fenerbahçeli futbolcuların takdir toplayan bir başka özelliği, oyun disiplininden hiç kopmamalarıydı. Bu sezon ligde tek kayıp yaşadığı maç 10 kişi tamamladığı Konyaspor deplasmanı olan Fenerbahçe, bu defa kırmızı karta rağmen oyun disiplininden kopmamayı başardı.

Süper Lig’de bu sezon 12 karşılaşmada 35 gol atarak en skorer takım olan ve maç başı 2.91 ortalamaya ulaşan Fenerbahçe, kalesinde gördüğü 12 golle de Medipol Başakşehir (8), Arabam.com Konyaspor (8) ve Galatasaray’dan (10) sonra en az gol yiyen ekip. Sarı-Lacivertli takım ayrıca bu sezon Süper Lig ve Avrupa kupalarında oynadığı toplam 24 maçta 59 kez (ortalama 2.45) fileleri havalandırarak, golcü özelliğini tüm kulvarlarda sürdürmüş oldu. Fenerbahçe’nin öncelikli hedefi ise Bitexen Giresunspor maçını da kazanıp Dünya Kupası arasına kayıpsız girmek.

Fenerbahçe için sezonun şu ana kadarki bölümü son derece yoğun geçti. 20 Temmuz’da Dinamo Kiev ile karşılaşarak sezonu açan Sarı-Lacivertliler, tam 24 resmi maça çıktı. Ekim ayı ise Jorge Jesus ve öğrencileri için yorgunluğun zirve yaptığı süreç oldu. Ortalama 3.5 günde bir sahaya çıkan ve toplamda 8 kez ter döken Fenerbahçe, buna rağmen bu periyodu 6 galibiyet ve 2 beraberlikle harika bir şekilde aştı. Önümüzdeki hafta sonu oynanacak maçların ardından Dünya Kupası nedeniyle kulüp futboluna yaklaşık 45 günlük bir ara verilecek. Bu dönem, Fenerbahçe’ye tam anlamıyla ilaç gibi gelecek. Dev turnuvaya gitmeyen oyuncular, uzun bir aranın ardından iyi bir şekilde dinlenme fırsatı bulacak. Sarı-Lacivertliler için aranın bir diğer önemi ise sakat futbolcuların geri dönmesi olacak.

BİYONİK ADAM ARAO

Jorge Jesus, eski öğrencisi Willian Arao’yu Sarı-Lacivertli ekibe kazandırmıştı. Portekizli çalıştırıcı, bu sezon Fenerbahçe’nin tüm kulvarlarda oynadığı 17 maçın 15’in Arao’ya ilk 11’de şans verdi. Brezilya Ligi devam ederken Fenerbahçe’ye transfer olan Arao, tüm kulvarlarda şimdiden 51 maçta görev yaptı. Arao bu maçların tam 39’una da ilk 11’de çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN