Özbek’ten Icardi’ye yeşil ışık

Özbek’ten Icardi’ye yeşil ışık

Galatasaray, sezon başında PSG’den kiraladığı Mauro Icardi’nin bonservisi için harekete geçti. Sarı-Kırmızılı ekibin başkanı Dursun Özbek, şartların uyması durumunda hamle yapacaklarını belirtirken “Galatasaray’ın transfer istemesi yeterli değil” dedi.

Galatasaray, transfer çalışmalarına elindeki kiralık yıldızların bonservisleri ile başlıyor. Cimbom, Mauro Icardi’nin bonservisini almak için düğmeye bastı. Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, önümüzdeki günlerde Fransa’ya giderek PSG yetkilileriyle masaya oturacak. Sarı-Kırmızılıların bu transfer girişimindeki en büyük şansı, hem Icardi’nin Galatasaray’da çok mutlu olması ve burada kariyerine devam etmeye sıcak bakması hem de PSG’nin tecrübeli golcüyle yolları ayırmak istemesi. Galatasaray cephesinin hedefi, Icardi’yi bonservis bedeli ödemeden takıma katmak. Yönetim, Arjantinli yıldıza maaş olarak da senelik 3-4 milyon euro bandında bir kontrat önermeye hazırlanıyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’nda Icardi ile ilgili konuşarak “Galatasaray’a maliyeti 750 bin euro. Takıma hızla uyum sağladı. Kulübün satmak isteyeceğini düşünmüyorum. Galatasaray’ın transfer istemesi yeterli değil. Karşı tarafın satmak istemesi söz konusu. O günkü ekonomik koşulları ve karşı tarafın istemesi sonucunda Galatasaray ile uyum içinde olursa transfer yapılır” ifadelerini kullandı. Ayrıca teknik direktör Okan Buruk hakkında yapılan yorumlara da değinen Başkan Özbek “Okan hoca, Galatasaray’a başarılar getirmiş bir futbolcuydu, şimdi de teknik adam olarak başarı için koşturan bir kardeşimiz. Taraftarlarımız, yapılan yorumları süzmesini iyi bilir. Biz gerçekçi yorumlarla ilgileniyoruz, diğerleriyle ilgilenmiyoruz” diye konuştu.

Başkan Özbek, kulübün içinde bulunduğu durumu da değerlendirirken “Galatasaray bu sene Avrupa’da değil. Galatasaray’ın Avrupa’da olmamasına kimse alışık değil. Dünya Kupası’ndan sonra bambaşka bir lig izleyeceğimizi düşünüyorum. Galatasaray’ın performansı da ikinci dönemde daha iyi olacaktır. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor aslında Türk sporuna hizmet etmek üzere faaliyet gösteriyor. Galatasaray’ın evet futbol takımları var ama onun dışında 17 tane olimpik branşta hizmet veriyoruz. Finansal yapıyı analiz ettiğimiz zaman, Galatasaray, bu sporları terk edemez” dedi.

KUPA GOLCÜSÜ SEFEROVİC

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu’nda TFF 3. Lig ekiplerinden Yeşilyurt D.Ç Ofspor’u konuk etti. Karşılaşmada Miraç Türkyılmaz’ın 18. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen Galatasaray, rakibine 37. dakikada Haris Seferovic ve 79. dakikada Berkan Kutlu ile karşılık verdi. Müsabakadan 2-1 galip ayrılan sarı-kırmızılı takım, kupada adını 5. tura yazdırdı. Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna dahil ettiği Haris Seferovic, resmi maçlarda ikinci golünü de Ziraat Türkiye Kupası’nda kaydetti. Yeşilyurt D.Ç Ofspor karşısında takımının ilk golünü atan Seferovic, kupanın 3. turundaki GMG Kastamonuspor müsabakasında da bir kez ağları havalandırmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN