Kartal’ın derbi hasreti sürüyor

Kartal’ın derbi hasreti sürüyor

Spor Toto Süper Lig’in 13’üncü haftasında Galatasaray’a 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ın derbilerde galibiyet hasreti sürüyor. Siyah-Beyazlı ekip, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı son 10 karşılaşmada yalnızca 3 kez zafere uzanırken son 5 maçı ise kazanamadı.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray’a deplasmanda 2-1 yenilen Beşiktaş, son 5 derbide galibiyet alamadı. Siyah-Beyazlı ekip, yüz yılı aşkın süren tarihi rekabetlerde Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı son 5 derbi maçta taraftarına 3 puan sevinci yaşatamazken, bu takımlarla oynadığı son 10 derbide ise sadece 3 galibiyet aldı. Beşiktaş ligdeki son 10 derbi maçında 3 galibiyet, 3 yenilgi ve 4 beraberlik yaşadı.

Bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray’la oynadığı maçları kazanamayan Beşiktaş, derbi galibiyetine hasret kaldığı son 5 maçlık bölümde Fenerbahçe ile 3 kez, diğer rakibi Galatasaray ile ise 2 defa karşı karşıya geldi.

Siyah-Beyazlılar, Fenerbahçe’yle bu 3 maçta da berabere kalırken, Galatasaray’a karşı iki karşılaşmayı da 2-1 kaybetti. Beşiktaş, en son galibiyetini ise 25 Ekim 2021’de Galatasaray’a karşı aldı. Sarı-Kırmızılılar, Vodafone Park’taki derbide Cicaldau’nun golüyle 1-0 öne geçmesine rağmen Kartal, Ghezzal ve Larin’in attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup etti. Beşiktaş son 10 maçlık derbiler dikkate alındığında rakiplerine attığı gol kadarını da kalesinde gördü. Beşiktaş rakiplerine 15 gol atarken kalesindeki 15 gole de engel olamadı. Öte yandan ligin en çok gol yiyen ekipleri arasında yer alan Beşiktaş, Galatasaray karşısında da kalesini gole kapatamadı. Derbi öncesindeki 12 haftalık süreçte 16 gol yiyen Siyah-Beyazlılar, ligde sadece Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe ve Bitexen Giresunspor maçlarında rakiplerinin gol sevinci yaşamasına izin vermedi. Derbinin ardından Beşiktaş’ın ligde yediği gol sayısı 18 oldu.

GÜNEŞ MAĞLUBİYETİ TATTI

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray’a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, zirve yarışında yara aldı. Siyah-Beyazlı takımdaki ikinci dönemine geçtiğimiz hafta oynanan HangiKredi Ümraniyespor maçıyla başlayan teknik direktör Şenol Güneş, ilk mağlubiyetini Galatasaray deplasmanında aldı. Ümraniyespor’u 5-2’lik skorla mağlup eden Beşiktaş’ın aldığı yenilgi, Güneş’in Beşiktaş’ın başında Galatasaray derbilerindeki 4. mağlubiyet oldu. Derbideki yenilginin ardından Güneş, Beşiktaş’la birlikte 10. kez çıktığı Galatasaray maçlarında 5 kez kazanırken, 1 kez berabere kaldı. Bu maçın ardından Güneş, Galatasaray’a karşı 4. kez kaybetti.

BEŞİKTAŞ 2 KAYIP VERDİ

Galatasaray’a deplasmanda 2-1 mağlup olan Beşiktaş’ta sakatlık krizi yaşanıyor. Beşiktaşlı futbolcu Valentin Rosier, derbinin 40. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Bir pozisyonun ardından yerde kalan ve oyuna devam edemeyen Siyah-Beyazlı oyuncu, sağlık ekibinin yaptığı değerlendirmenin ardından oyundan alındı. Baldırını tutarak saha kenarına gelen Rosier’in yerine 40. dakikada Tayfur Bingöl oyuna dahil oldu. Kamp kadrosunda olmasına rağmen maçtan önce sakatlığı nedeniyle karşılaşmanın kadrosuna alınmayan Arthur Masuaku’nun yerine sol bekte görev yapan Umut Meraş da karşılaşmanın 70. dakikasında da sakatlandı. Siyah-Beyazlı oyuncu, yerini Necip Uysal’a bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN