2.45’lik gol ortalaması yakaladı: Jesus Kanarya’da vites yükseltti

2.45’lik gol ortalaması yakaladı: Jesus Kanarya’da vites yükseltti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13’üncü haftasında Demir Grup Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlama aldı. Teknik direktör Jorge Jesus, Sarı-Lacivertli ekibin başında yakaladığı 2.45’lik gol ortalamasıyla kariyerindeki en golcü dönemini yaşıyor.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor’u, 48. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 yendi. Michy Batshuayi’nin 48. dakikada ikinci sarı kartla oyun dışı kaldığı maçta Sarı-Lacivertliler, 10 kişi kalmasına rağmen baskısını artırdı ve 52. dakikada Alioski’nin yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Maçın 55. dakikasında penaltı için topun başına geçen Enner Valencia, topu ağlarla buluşturdu. Sarı-Lacivertliler, bu sonucun ardından üst üste 5. galibiyetini aldı ve 12 maç sonunda puanını 29’a yükselterek liderliğini sürdürdü.
Fenerbahçe’nin Ekvadorlu santrforu Enner Valencia, gollerini sürdürdü. Sezona çok etkili bir başlangıç yapan Valencia, 55. dakikada penaltıdan takımını öne geçiren gole imza attı. 33 yaşındaki futbolcu, bu golle ligdeki gol sayısını da 12’ye yükseltti. Ayrıca Fenerbahçe, bu sezon ligde ikinci defa taraftarı önünde ilk yarı gol atma başarısı gösteremedi. Bu sezon gol yollarında gösterdiği etkili performansla dikkati çeken Sarı-Lacivertliler, Medipol Başakşehir’in ardından Demir Grup Sivasspor’a da ilk yarıda gol atamadı.

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus, yakaladığı puan ve gol ortalamalarıyla kariyer rekoruna yelken açtı. Portekizli teknik adam 2009’dan bu çalıştırdığı hiç bir takımda 2 puan ortalamasının altına düşmedi. Bu süreçte en düşük puan ortalamasını 2015-18 yılları arasında çalıştırdığı Sporting’in başında 2.07 ile yakaladı. Bu süreçte Fenerbahçe, Jorge Jesus’un çalıştırdığı 6’ncı takım. Ancak Fenerbahçe’de yakaladığı 2.25’lik puan ortalaması dikkat çekiyor. Jesus, 2009’dan bu yana çalıştırdığı takımlardan Al Hilal’de 2.45, Flamengo’da 2.43 ve ilk Benfica döneminde 2.27’lik puan ortalaması yakalamıştı. Jorge Jesus aynı süreçte Fenerbahçe’de yakaladığı 2.45’lik gol ortalamasıyla kariyerindeki en golcü dönemini yaşıyor. Tecrübeli teknik adam, söz konusu süreçte Al Hilal’de 2.4, Flamengo’da 2.37, Benfica’daki 2. döneminde 2.22, Benfica’daki ilk döneminde ise 2.08’lik gol ortalamaları yakalamıştı.

‘KAZANMA ALIŞKANLIĞI EDİNDİK’

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Fenerbahçe, sahasında Sivasspor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Serdar Aziz basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sahada her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirten 32 yaşındaki futbolcu “4 sene oldu Fenerbahçe’de. Sadece aklımda futbol var. Her zaman herkese saygılı olmaya çalıştım. Agresif bir oyun stilim var ama her saman saygılı sahada elimden gelinin en iyisini yapmaya çalışıyorum” dedi. Hem ligde hem Avrupa Ligi’nde alınan başarılı sonuçlara değinen Serdar, Jesus’un Fenerbahçe’ye çok uygun bir teknik adam olduğuna vurgu yaparken “Takım olarak başarı geleceğine inanıyoruz gerçekten. Her hafta kazanıyoruz, alışkanlık oldu. Nazar değmesin, herkes müthiş mücadele ediyor” dedi.

TOP OYUNDA KALMIYOR

Fenerbahçe ile Sivasspor’un karşılaştığı maçta faul sayısı dikkat çekti. Mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek toplam 41 kez faul düdüğü çaldı. Ev sahibi Sarı-Lacivertliler 18 kez faul yaparken, konuk ekip de 23 kez rakibini faulle durdurdu. Göçek toplam 12 kez de sarı kartına başvururken 1 de kırmızı kart çıkardı. Uzatmalarla birlikte toplam 103 dakika oynanan mücadelede topun oyunda kaldığı süre 46 dakika 25 saniye olarak kayıtlara geçti. 50 dakika 13 saniye süre ilk yarıda top 23 dakika 54 saniye, 53 dakika oynanan ikinci devredeyse top 22 dakika 31 saniye oyunda kaldı. Ülker Stadı’nda yer alan taraftarlar Hüseyin Göçek’e tepki gösterirken ilk yarıda zaman geçiren kaleci Ali Şaşal Vural’a da yabancı madde attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN