Futbolun kurtuluşu altyapıda

Futbolun kurtuluşu altyapıda

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin ekonomik olarak iyi durumda olmadığını dile getirdi. Takımlara akademi zorunluluğu getireceklerini belirten Büyükekşi “Altyapıda futbolcu yetiştirmekten başka çaremiz yok” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Turkuvaz Medya’da düzenlenen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu 2022 etkinliğinde konuşma yaptı. Süper Lig ekiplerinin borç durumu ve akademi zorunluluğu ile ilgili konuşan Büyükekşi “Ekonomik olarak en büyük sıkıntı kulüplerimizin borçları. Kulüplerimizin yaklaşık 25 milyar lira borcu var. Faizleriyle birlikte 50 milyar liraya dayanacağını tahmin ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak çözüm üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Altyapı sorununa değinen Mehmet Büyükekşi, tüm kulüplere akademi zorunluluğu getireceklerini duyurarak “Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkması için en önemli konu altyapı. Altyapıda futbolcu yetiştirmekten başka çaremiz yok. Yurtdışından yabancı oyuncu getirmek yerine altyapı için oyuncu yetiştirecek hoca getirmemiz gerekiyor. Başta Süper Lig takımlarına olmak üzere, akademi zorunluluğu getiriyoruz. Bunun çalışmalarına başladık. TFF, altyapı organizasyonunun şefi olacak. Altyapıda görev yapan hocaların çoğu asgari ücretle çalışıyor. Bunu günümüz şartlarına göre revize etmek ve TFF olarak 6 ay boyunca maaşları biz ödemek istiyoruz” dedi.

Akademi programı için Avrupa örneklerini inceleyeceklerine değinen Büyükekşi ‘’UEFA’ya bağlı olan 55 ülkeden sadece 3 tanesi strateji çalışması yapmamış. Bunlardan biri de Türkiye. Bu çalışmaları yapacağız. Türk futbolunun 3-5-10 yıllık stratejik planlamalarını hayata geçireceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN