Lando Norris 2025 sonuna kadar McLaren’la birlikte olacak

Lando Norris 2025 sonuna kadar McLaren’la birlikte olacak

McLaren pilotu Lando Norris, yeni sözleşmesinin tamamlanmasının ardından kendisini ‘evinde gibi’ hissettiği McLaren takımıyla 2025 sezonunun sonuna kadar anlaşmış oldu.

22 yaşındaki Lando Norris, geçen yıl Mayıs aylarında McLaren ile çok yıllık bir yeni sözleşme yapmıştı. 2021 sezonundaki güçlü performansının ardından İngiliz ekibini iyice etkileyen Norris’e, İngiliz ekibi tarafından önümüzdeki dört sezonu kapsayan yeni ve kendisi için daha çıkarlı olan bir kontrat sunuldu.

“ÇOK MUTLUYUM”

McLaren’da olmaktan memnun olduğunu sık sık dile getiren Norris ise bu kontratı memnuniyetle kabul etti. Norris, “Çok mutluyum. Kariyerimin ve hayatımın önemli bir kısmı şimdiden geçti. Formula 1’de dört yıl daha kalmak harika.” dedi.

Konratı hakkında konuşan Norris, “Bunu McLaren’la, birlikte spora girdiğim ve büyüdüğüm insanlarla yaptığım için ise çok mutluyum. Her şeyden çok, sahip olduğumuz şeye devam etmeyi, tekrar yarış kazanmayı ve şampiyonluk savaşında yer almak gibi hayallerimizin gerçekleşmesi için çaba göstermeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” diye de ekledi.

Norris’in sözleşmesinin uzatılması demek, McLaren’ın en az iki sezon boyunca aynı sürücülerle yarışacakları anlamına geliyor. Norris’in takım arkadaşı olan Daniel Ricciardo’nun sözleşmesi de 2023’ün sonunda bittiğinden uyumlu ikiliyi bir süre daha izleyeceğiz.

mclarenn.jpgFormula1.com'a konuşan Norris: "McLaren şimdi gerçek bir 'profesyonel takıma' benziyor. Eğlenmek ve profesyonellik arasındaki dengeyi iyi kurmalıyız."

YÖNETİMİN DE SÖZLEŞMESİ UZATILDI

Öte yandan, McLaren sadece memnun olduğu pilotlarının sözleşmelerini yenilemedi. Yönetim ekibinin sözleşmelerini de uzatan McLaren, takım patronu Andreas Seidl ve CEO Zak Brown’un da 2025 sonuna kadar takımda kalacağını işaret ediyor.

Lando Norris’in sözleşmesinin yenilenmesi hakkında yorum yapan takım patronu Seidl, “Lando’nun yeteneğinin hedeflerimize ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inancımız tam. Doğru araçta istikrarlı sürücü, başarı için çok önemlidir.” dedi.

MCLAREN’IN TEKRAR ŞAMPİYONLUK İÇİN SAVAŞACAĞINDAN EMİNİZ

Norris’in sözleşmesinin yenilenme sürecinden bahseden Seidl, “Yakın zamanda ben ve Zak [Brown] Lando ile görüşmelere başladık ve son yıllarda sahip olduğumuz birliktelik hakkında oldukça olumlu konuşmalar yaptık. Bu yüzden Lando ile dört yıllık yeni bir sözleşme imzaladık ve oldukça mutluyuz.” dedi.

Son dokuz ay içerisinde McLaren ile iki farklı sözleşme imzalamış olan Norris, “Bu, takımla olan bağımızı ve birlikte çalışmaya devam etme isteğimizi gösterdi. Geleceğe güven için bu gerekliydi. Uzun vadeli bir anlaşmayı hem kendim hem de takım için büyük bir avantaj olarak görüyorum.” dedi.

Norris diğer takımlardan cazip teklifler geleceğini düşünse bile McLaren ve onların şampiyonluk savaşına geri döneceklerine olan inancının tam olduğunu ve yeni kontratların bunun bir habercisi olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN