Maradona'nın ardından Pele'den de kahreden haber geldi! Futbol dünyası yasta: Brezilyalı ismin hayranları üzüntüye boğuldu

Maradona'nın ardından Pele'den de kahreden haber geldi! Futbol dünyası yasta: Brezilyalı ismin hayranları üzüntüye boğuldu

Futbol kariyerinde bin 281 gol atarak kırılması zor bir rekora imza atan Brezilyalı futbol efsanesi Pele'den gelen haber futbol dünyasını üzüntüye boğdu.

25 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Diego Armando Maradona ile beraber pek çok futbolsever tarafında 'futbol tarihinin en iyi oyuncusu' kabul edilen Brezilyalı futbol efsanesi Pele'den kahreden haber geldi.

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul gören ve bağırsak kanseri sebebiyle hastaneye kaldırılan Brezilyalı efsane Pele'den kötü haber geldi.

Bir süredir kanser tedavisi gören Brezilyalı futbol efsanesi Pele'nin kemoterapiye olumlu yanıt vermediği ve kendisi için endişe verici saatlere girildiği belirtildi.82 yaşındaki futbol efsanesinin tedavi gördüğü hastane daha önce yaptığı açıklamada Brezilyalı ismin durumunun belirsiz olduğunu açıklamıştı.

Brezilya basınında yer alan haberlere göre; Pele, kemoterapide istenilen sonuçları veremedi. Haberde efsanenin artık destek tedavi gördüğü, hastalığı sürecinde hayat kalitesinin düşmesini engelleyecek tedbirlerin alındığı yazıldı.

Bir yılı aşkın süredir bağırsak kanseriyle mücadele eden Pele, bu süre zarfında sık sık hastanede tedavi aldı.

PELE'YE DESTEK MESAJLARI

Pele için Dünya Kupası'nın düzenlendiği Katar'da "geçmiş olsun" ve "Pele'yi seviyoruz" mesajları binalara yansıtıldı.

Dünyaca ünlü futbolculardan efsane isim için destek mesajları geldi. Fransa Milli Takımı'yla Dünya Kupası'nda mücadele eden yıldız futbolcu Mbappe de; "Kral için dua ediyorum." mesajıyla Pele'ye desteğini gösterdi.

REKORLARA İMZA ATTI

Kariyerine Brezilya Ligi'nin o zamanların en iyi takımlarından Santos'ta başladı. Futbol tarihinde adı "gol kralı" olarak anılan Pele, Cosmos forması ile bir sezon boyunca ligde 52, kupada 12 gol kaydetmişti.

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul gören efsane, 3 kere, FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer aldı. İlk dünya şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı. Futbol kariyerinde bin 281 gol atarak kırılması zor bir rekora imza attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN