Milli pentatlet İlke Özyüksel: Bu başarı 2024 Paris'in ayak izleriydi

Milli pentatlet İlke Özyüksel: Bu başarı 2024 Paris'in ayak izleriydi

UIPM Dünya Kupası Finali'nde kazandığı gümüş madalyayla Türk spor tarihine geçen milli modern pentatlet İlke Özyüksel, koşunun başında zemindeki ıslaklıktan dolayı düşerek dizini yaraladı. Koşu sırasında savaşan Özyüksel, dünyanın en iyi sporcularına karşı yarışarak önemli bir başarı elde ettiğini belirtti. O anları anlatan sporcu şu sözleri kaydetti: "Son tura gelindiğinde madalyanın geleceğini hissettim. Bu başarı 2024 Paris'in ayak izleriydi. Olimpiyatta görüşmek üzere"

Ankara Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleştirilen organizasyonun kadınlar finalinde gümüş madalyanın sahibi olan İlke Özyüksel, yarışın hemen ardından duygularını aktardı.

ajxdna.jpg

Koşu etabının başında yağıştan dolayı ıslanan zeminde kayarak dizinden sakatlanan İlke, "Çok mutluyum. Stresli bir yarıştı ve çok konsantre olmuştum. Koşunun başında düştüm, canım çok acıdı. Son tura gelindiğinde madalyanın geleceğini hissettim. Bu başarı 2024 Paris'in ayak izleriydi. Burada dünyanın en iyi sporcuları vardı. 'Olimpiyatta görüşmek üzere' diyorum." ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-e62c0165e220f9bd5ebb097d25baf798.jpg
Veli Ozan Çakır

'DÜNYA KUPASI FİNALİNE KALMASI BİLE...'

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Veli Ozan Çakır da alınan başarının önemine dikkati çekerek, "Dünya Kupası finallerinde ilk kürsümüzü İlke'yle aldık. Birkaç yıl öncesine kadar bir Türk sporcusunun Dünya Kupası finaline kalması bile büyük bir başarıydı. Şu an altın madalyayı alamadığımıza üzülüyoruz, bu da geldiğimiz noktayı gösterir. İlke gerçekten verdiği çabanın karşılığını fazlasıyla alıyor. Muazzam bir sonuç." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya'da bu ay başlayacak Avrupa Oyunları'nı işaret eden Çakır, "Burada altın madalyayla birlikte kotayı kıl payı kaçırdık. Krakow'daki Avrupa Oyunları'nda olimpiyat kotasını illa ki alacağız. İlke dünyanın en iyi pentatlerinden biri olduğunu gösterdi. Paris'te de zirvede olacaktır." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN