Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi başlıyor

Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi başlıyor

A Milli Futbol Takımı’nda, Şenol Güneş ile yolların ayrılmasının ardından Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz oluyor. TFF, Alman teknik adam ile yapılacak son görüşmenin ardından resmi açıklamada bulunacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, yerli ve yabancı olmak üzere birçok teknik adam üzerinde çalışırken, Stefan Kuntz'da karar kıldı. A Milli Takım sorumlusu Hamit Altıntop'un kararı ile başlayan görüşmelerde sona gelindi.

İstanbul’a gelen 58 yaşındaki çalıştırıcı ile kısa süre içinde resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Güneş sonrası ilk olarak Okan Buruk ile anlaşan futbol federasyonu, Hamit Altıntop’un göreve gelmesinin ardından farklı arayışlara başlamıştı.

BİRKAÇ AY ÖNCE RÖPORTAJ VERMİŞTİ

1995-96 sezonunda Beşiktaş forması giyen Almanya Ümit Milli Takım Teknik Direktör Stefan Kuntz, geçtiğimiz Mayıs ayında verdiği röportajda siyah-beyazlı takıma şampiyonluk yolunda başarılar dilemiş ve İstiklal Marşı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

"TÜRK MİLLİ MARŞININ İLK SATIRLARINI EZBERLEDİM"

Aradan yıllar geçmesine rağmen hatırladığı Türkçe kelimeler olduğunu söyleyen Kuntz, "Bir restoranda 'Tee istiyor musun' dendiğini hatırlıyorum. Bunun bir çay istediğim anlamına geldiğini hatırlıyorum. Tabii sahada kullanılan 'oyna', 'çabuk', 'yavaş' gibi kelimeleri hatırlıyorum. Elbette bunlar nispeten çabuk öğrendiğiniz kelimelerdi. Her maçtan önce İstiklal Marşı'nın söylendiğini fark ettim. Arkadaşlarıma eşlik edebilmek için Türk milli marşının ilk satırlarını ezberledim. Bunu Türk misafirperverliğinden memnun olduğumu göstermek için yapmıştım." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN