Milli takımda 'Vargas' yılı: Sezona damgasını vurdu

Milli takımda 'Vargas' yılı: Sezona damgasını vurdu

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nun son maçında Filenin Sultanları, Belçika'yı 3-0 yenerek sezonu tamamladı. Bu sezon milli takıma aldığı sayılarla damga vuran Melissa Vargas, elemelerde 100 sayı barajını aşarak takıma olimpiyat biletini kazandırdı. Öte yandan Vargas, kırmızı beyazlı formayla 2023 yazını toplamda 545 sayı ile tamamladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nun son maçında Belçika ile mücadele etti. Olimpiyatlara katılmayı geçtiğimiz gün garantileyen Filenin Sultanları, Belçika'yı da set vermeden mağlup ederek grubu lider tamamladı.

ÜST ÜSTE 22 GALİBİYET

Milliyet'te yer alan habere göre, VNL'de şampiyon olan ve Avrupa Şampiyonası’nda 8'de 8 yaparak altına uzanan Filenin Sultanları 15 maçlık namağlup serisi yakalamıştı. Sonrasında olimpiyat elemelerinde oynanan 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sultanlar toplamda 22 galibiyet elde etti. Bu seri içinde Türkiye 3 kupa kazandı. Japonya'da oynanan elemeleri birinci tamamlayanlara FIVB tarafından Dünya Kupası veriliyor.

EN İYİ ÇAPRAZ VE MVP ÖDÜLLERİNİ ALDI

Milli Takım'a bu yaz merhaba diyen Melissa Vargas muhteşem bir sezonu geride bıraktı.

Sezonu Çin'de açan Vargas şampiyonluk yaşayarak Ocak ayında Fenerbahçe'ye döndü. Sarı-lacivertli takımla Sultanlar Ligi şampiyonluğunu elde eden Vargas, Türk milli takımı ile ilk kez VNL'de sahneye çıktı. Milletler Ligi'nde şampiyon olan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas MVP seçildi. Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan'ı devirirken Vargas 41 sayı atarak büyük bir başarı elde etti. Yıldız isim EuroVolley'de En İyi Çapraz ve MVP ödüllülerini elde etti.

htgd.jpg

OLİMPİYAT ELEMELERİNDE 100 BARAJINI AŞTI

Melissa Vargas, Japonya'da düzenlenen olimpiyat elemelerinde yine takımımız adına öne çıkan isimlerden oldu. Olimpiyat elemelerinde 100 sayı barajını aşan Vargas, olimpiyat biletini de kazandı.

vargas.jpg

2023 YAZINDA 545 SAYI BULDU

Vargas, Milli Takım formasıyla 2023 yazını 545 sayı ile tamamladı.

ytgf.jpg

DÜNYA SIRALAMASINDA 2024 MAYIS'INA KADAR ZİRVEDE

Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında 299 puanla 7. sırada başladığı milli takım sezonunu 397.5 puanla açık ara 1. sırada tamamladı. Elemelerde fırtına gibi esen ve üst üste galibiyetler alan Filenin Sultanları, Japonya galibiyetiyle dünya sıralamasında 2024 Mayıs ayına kadar zirvede yer almayı garantiledi.

1)Türkiye 398
2)Sırbistan 359
3)Amerika 358
4)Brezilya 350
5)İtalya 347
6)Çin 321
7)Polonya 319
8)Japonya 307

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN