TFF'de hareketli saatler: Özdemir'in yerine 3 aday

TFF'de hareketli saatler: Özdemir'in yerine 3 aday

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in sürpriz bir şekilde istifa etmesinin ardından, 'Yeni başkan kim olacak?' sorusu sorulmaya başlandı. TFF başkanlığı için 3 isim öne çıkıyor.

KARAR

Yayıncı kuruluş belirsizliği, MHK krizi ve yönetim kurulundaki ayrılıkların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir görevinden istifa etti. TFF’nin Twitter hesabı üzerinden tek cümlelik açıklamada “TFF Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda, başkanımız Nihat Özdemir görevinden istifa etmiştir” denildi.

Federasyona Başkan Vekili Servet Yardımcı vekâlet edecek. Tüzüğe göre Haziran 2023’e kadar görevde olması gereken Özdemir’in istifası sonrası yeni TFF başkanının belirleneceği seçim, üç ay içinde gerçekleştirilmek zorunda. Federasyonda kısa süre önce Başkan Vekili Mehmet Baykan ve Yönetim Kurulu üyesi Akın Kalkavan görevlerinden ayrılmıştı.

Başkanlık için üç isim geçiyor. Bunlardan ilki Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ. Gümüşdağ, bir dönem TFF Başkanvekilliği de yapmıştı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun isimleri de adaylık için geçiyor.

Nihat Özdemir’in istifasının arka planında Süper Lig kulüpleri arasındaki bölünmenin yattığı konuşuluyor. MHK’nın hakemlere yaptığı ‘neşter operasyonu’nda rol oynadığı öne sürülen Trabzonspor, Beşiktaş ve Rizespor lobisine karşı Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir bloğunun etkinliğinin Özdemir’i sıkıntıya soktuğu iddia ediliyor. Bir başka iddia ise istifada Rizespor Başkanı Tahir Kıran’ın büyük rolü olduğunu öne sürüyor. Özdemir’in ardından MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg de istifa etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN