Ahmet Ağaoğlu'ndan Spor Yasası'na sert tepki: Spor yasası ile yönetilen ikinci bir ülke yok

Ahmet Ağaoğlu'ndan Spor Yasası'na sert tepki: Spor yasası ile yönetilen ikinci bir ülke yok

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yürürlüğe girmesi beklenen Spor Yasası'na tepki göstererek ''UEFA’ya üye 56 ülke içerisinde bu ve buna benzer spor yasası ile futbolun yönetildiği ikinci bir ülke yok. UEFA ve FIFA nezdinde baktığımızda çok büyük sıkıntılar yaşayacağımız aşikar. Mali disiplin konusunda bütün kulüplerimiz fikir birliği içerisinde ama çerçevesini iyi çizilmesi lazım. Maddelerin çok açık ve net olması lazım'' açıklamasında bulundu.

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Ağaoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifine tepki gösterdi.

''YASA BU HALİYLE ÇIKARSA YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ SIKINTILARDAN DAHA FAZLASINI YAŞARIZ''

Spor Yasası’nın yürürlüğe girmesi halinde kulüplerin sıkıntı yaşayacağını belirten Ahmet Ağaoğlu, "Önümüzdeki günlerde meclise gelmesi beklenen Spor Yasası ile alakalı yaklaşık 3 gün önce endişelerimizi hem Kulüpler Birliği’nin web sitesinden hem de Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri dahil olmak üzere diğer kulüplerimiz kendi resmi sitelerinden konuyla alakalı olarak çekincelerini ifade eden görüşlerimizi belirtmiştik. Bununla alakalı görüş alışverişinde bulunduk ve konuyu takip ediyoruz. Yasanın bu haliyle çıkması, yasa çıktıktan sonra da onun doğuracağı sıkıntılar, yaşamış olduğumuz sıkıntıların fazlası" şeklinde konuştu.

"SPOR YASASI İLE YÖNETİLEN İKİNCİ BİR ÜLKE YOK"

Spor Yasası’nda maddelerin net olması gerektiğini kaydeden Ağaoğlu, "Yasa çıkmadan önce 4 büyük kulüp başkanı ve bize katılacak olan Kasımpaşa Kulübü Başkanı Fatih Saraç ve Süleyman Hurma ile birlikte çalışmalarımızı önümüzdeki hafta içerisinde çok yoğun olarak devam ettirme kararı aldık. UEFA’ya üye 56 ülke içerisinde bu ve buna benzer spor yasası ile futbolun yönetildiği ikinci bir ülke yok. UEFA ve FIFA nezdinde baktığımızda çok büyük sıkıntılar yaşayacağımız aşikar. Mali disiplin konusunda bütün kulüplerimiz fikir birliği içerisinde ama çerçevesini iyi çizilmesi lazım. Maddelerin çok açık ve net olması lazım" ifadelerini kullandı.

"YABANCI KURALININ BU HALİYLE KALMASINI TALEP EDİYORUZ"

Önümüzdeki sezon değişmesi planlanan yabancı oyuncu kuralı ile ilgili de konuşan Ağaoğlu, "Yabancı oyuncu konusu uzun zamandır gündemimizde. Görüşlerimizi sıklıkla federasyonla paylaşıyoruz. Nihat Özdemir’e de çekincelerimizi ifade etmiştik. 7+4 olacak yabancı kuralının 8+3 olarak bir sene daha devam etmesini talep ediyoruz. Kulüplerimizin sözleşmeli oyuncuları var, bu sözleşmeleri bitirmemiz gerekiyor" dedi.

"SERVET YARDIMCI YAYIN İHALESİNİ 1 BUÇUK AY İÇİNDE BİTİRMEK İSTİYOR"

Yayın ihalesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu "Yayın ihalesi konusunu Servet Yardımcı yönetiyor. İhaleyle ilgili olarak yasal yetki federasyonda. Biz Kulüpler Birliği ve kulüpler olarak görüşlerimizi ve çekincelerimizi ifade ediyoruz. Dün Yardımcı ile görüşmem olmuştu, bunu kulüp başkanlarımızla paylaştım. Onların görüşlerini de Servet Yardımcı’ya ileteceğim. Servet Yardımcı 1 buçuk ay içerisinde bu işi sonuçlandırmak istiyor." şeklinde konuştu.

"TFF BAŞKANLIĞINA ADAY DEĞİLİM"

Geçtiğimiz hafta TFF Başkanlığı’ndan istifa eden Nihat Özdemir’in ardından TFF Başkanlığı'na aday olacağı öne sürülen Ağaoğlu, bu iddiaları bir kez daha yalanlayarak şunları söyledi:

"Nihat bey istifa ettiği zaman yaptığımız toplantı sonrası bana da sormuştunuz. TFF Başkanlığına aday olmayı düşünmediğimi daha önce de söylemiştim. İsmim nasıl ve neden gündeme geliyor bilmiyorum”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN