Okan Buruk Galatasaray tarihine geçti! Fatih Terim'i solladı: 22 yıl sonra ilk kez...

Okan Buruk Galatasaray tarihine geçti! Fatih Terim'i solladı: 22 yıl sonra ilk kez...

Galatasaray'ın başına geçtiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla adından söz ettiren Okan Buruk, Galatasaray'ın tarihine geçti. Aslan'ın başarılı teknik adamı 22 yıl sonra bir ilke imza attı.

Trendyol Süper Lig'in 29. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Çaykur Rizespor'u 6-2 eden Galatasaray, galibiyet serisini sürdürürken sarı-kırmızılı ekibin başarılı teknik adamı Okan Buruk, Galatasaray'ın tarihine geçerek tekrarlanması güç bir başarıya imza attı.

Bu sezon Süper Lig'de 24. şampiyonluğunu elde etmeyi amaçlayan Galatasaray, bu akşam evinde ağırladığı Rizespor'u mağlup ederek puanını 78'e yükseltti. Bu galibiyetle sarı-kırmızılı ekibin başarılı teknik adamı Okan Buruk, 22 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Opta'nın aktardığına göre; Galatasaray'ın başında Süper Lig'de çıktığı son 18 iç saha karşılaşmasının tamamını kazanan Okan Buruk, kulüp tarihinde en uzun galibiyet serisine sahip teknik adam olan Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun rekoruna ortak oldu.

Rumen teknik adam, sarı-kırmızılı ekibi çalıştırdığı dönemde 2001 yılının mayıs ayı ile 2002 yılının mayıs ayı arasında iç sahada 18 galibiyet elde etmişti.

50 yaşındaki tecrübeli teknik adam sarı-kırmızılı ekibin başında toplamda 85 karşılaşmada görev alırken bu karşılaşmalarda 64 galibiyet 10 beraberlik ve 11 yenilgi aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN