Pep Guardiola adını tarihe yazdırdı

Pep Guardiola adını tarihe yazdırdı

Manchester City'nin teknik direktörü Pep Guardiola, dün Fluminense'ye karşı oynana ve 4-0'lık bir skorla kazanılan maç ile kazandığı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda şampiyonluğuyla bu alanda rekora imza attı. Guardiola, bu kupayı 3 farklı takımla kazanan ilk teknik adam olarak tarihe geçti.

Manchester City, Kulüpler Dünya Kupası finalinde Fluminense ile karşılaştı. İngiliz ekibi karşılaşmayı 4-0'lık bir skorla kazanarak kupayı evine götürdü.

Premier Lig ekibine galibiyeti getiren golleri Julian Alvarez (2), Nino (kendi kalesine) ve Phil Foden kaydetti.

Manchester City, bu sonuçla tarihinde ilk kez bu kupayı müzesine götürürken İngiliz ekibinin teknik direktörü Pep Guardiola tarihe geçti.

3 FARKLI TAKIMLA KAZANAN İLK TEKNİK DİREKTÖR

Kariyerinde daha önce Barcelona ve Bayern Münih'le FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın kazanan Pep Guardiola, Manchester City ile de bu başarıyı tekrarladı.

GUARDİOLA 37. KUPASINI KAZANDI

Guardiola, bu yılki şampiyonlukla turnuvada 3 farklı takımla şampiyonluğa ulaşan ilk antrenör olma başarısı göstermiş oldu. Deneyimli çalıştırıcı ayrıca bu kupayı en fazla kazanan antrenör (4) unvanını da elde etti.

Bugünkü final öncesinde Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City ile toplamda 36 kupa kazanan Pep Guardiola, böylece 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası zaferiyle kariyerinin 37. kupasını kazanmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN